Herkullinen sitruunapiirakka valmistuu valmistaikinasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo
Se nopeampi sitruspiiras
Ainekset
1
rs
valmista murotaikinaa (400 g)
Täyte
3
kananmunaa
1,5
dl
sokeria
3/4
dl
sitruunamehua
1
rkl
sitruunan kuorta
2
dl
kuohukermaa
Työvaiheet
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta vuokaan (halkaisija 26 cm). Leikkaa ylimääräinen taikina pois.
- Siirrä vuoka 1/2 tunniksi jääkaappiin tai 10 minuutiksi pakastimeen.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Tee täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon mehu, ohueksi raastettu sitruunankuori ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjalle.
- Alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Paista pohjaa 1/2 tuntia tai kunnes täyte hyytyy. Anna piiraan jäähtyä kunnolla viileässä ennen tarjoamista.