Satokauden grillauksessa liha väistyy sivurooliin. Kokeile tahinikastikkeella maustettua kesäkurpitsaa, muhevia portobellosieniburgereita tai raakamakkaralla täytettyjä kaalikääryleitä.

Loppukesästä grillin valloittavat kasvikset, ja liha jää vain sivurooliin. Kannattaa kokeilla vaikka hampurilaisia. Isojen portobellosienten lihaisa maku ja napakka rakenne tekevät sienestä mahtavan lihapihvin korvikkeen burgerisämpylöiden väliin.

1. Sieniburgeri

Tryffeliöljyllä maustettu majoneesi ja balsamiviinikastikkeessa marinoituneet punasipulit mehevöittävät burgerin huippuhyväksi. Vahdi sienten kypsymistä grillissä tarkasti: portobello kypsyy salakavalasti liian pehmeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Portobello-tryffeliburgerien ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kesäkaalikääryleet

Satokauden napakasta kaalista kypsyy grillissä nopeasti maailman helpoimmat kaalikääryleet, joiden täytteeksi rullataan maukasta raakamakkaraa.

Kääryleet kannattaa kypsentää parilalevyn päällä, jolloin niitä on helppo käännellä. Silloin myös voista, makeasta soijasta ja siirapista sekoitettu maustekastike pysyy kääryleiden pinnalla paremmin.

Grillattujen kesäkaalikääryleiden ohjeen löydät täältä.

3. Kesäkurpitsaherkku

Keskikokoiset kesäkurpitsasta halkaistut puolikkaat ovat parhaimmillaan, kun ne kypsentää kuumassa grillissä ruskeaksi, mutta niin, että kurpitsa jää napakan pureskeltavaksi.

Kesäkurpitsaa kannattaa käsitellä ennen grillaamista. Sirottele päälle suolaa, joka paitsi maustaa myös irrottaa kesäkurpitsasta hieman nestettä. Tahinista, seesaminsiemenöljystä ja sitruunasta soseutettu kastike tekee herkusta täydellisen.

Grillatun kesäkurpitsan ja tahinikastikkeen ohjeen löydät täältä.

Reseptit: Suvi Rüster

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla