
Grillattu kesäkurpitsa saa ihanan uuden maun, kun sen sivelee seesamiöljyllä ja viimeistelee sitruunaisella tahinikastikkeella.
Grillattua kesäkurpitsaa ja tahinikastiketta
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja anna maustua 10 minuuttia.
-
Valmista tällä välin tahinikastike. Kuori valkosipulinkynnet. Purista tai hienonna kynnet. Sekoita kaikki tahinikastikkeen aineet keskenään tasaiseksi sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
-
Pyyhi kesäkurpitsojen pinnalle tihkunut neste pois talouspaperilla. Sekoita rypsiöljy ja seesaminsiemenöljy keskenään. Grillaa kesäkurpitsoja keskilämmöllä öljyseoksella valellen, kunnes kesäkurpitsat ovat kunnolla ruskistuneet. Suutuntuma saa jäädä pureskeltavan napakaksi.
-
Nosta kesäkurpitsat tarjoiluvadille. Valuta päälle tahinikastiketta. Lisää paahdettuja kurpitsansiemeniä ja hienonnettua korianteria.
Vinkki: Myös hokkaidokurpitsa kypsyy kuvullisessa grillissä hyvin. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, poista siemenet, leikkaa puolikkaat vielä viipaleiksi ja kuori kurpitsapalat. Mausta hokkaidokurpitsa suolalla vasta kypsänä. Hokkaidokurpitsa vaatii kesäkurpitsaa pidemmän kypsentämisajan.