Soijarouheesta onnistuvat helposti myös lihattomat pullat tai pihvit kasvishampurilaisen väliin.
Soijarouheesta onnistuvat helposti myös lihattomat pullat tai pihvit kasvishampurilaisen väliin.

Soijarouhe on jokseenkin täydellinen kasviproteiini. Siinä on rutkasti kuitua ja rautaa, mutta hyvin vähän rasvaa tai hintaa. Mausteiden maut se imaisee itseensä tehokkaasti. 

Tumma vai vaalea? 

Ei väliä! Tumma soijarouhe ei ole esimerkiksi täysjyvää, vaan värjättyä vaaleaa soijaa. Makukin on sama. Rouheessa on reilusti proteiinia, kuitua ja rautaa, vain vähän rasvaa eikä yhtään lisättyä suolaa. 

Tummasta soijarouheesta onnistuvat kaikki samat arkiruuat kuin jauhelihastakin: bologneset, mehevät lihattomat pullat ja kiusaukset. Kasvislasagne ei jää maussa jälkeen lihaversiosta, vain hinta ja hiilijalanjälki ovat pienemmät. Soijarouheen ansiosta myös lempeä bataatticurry tekee kunnolla kylläiseksi. 

Kaksi desilitraa soijarouhetta vastaa 400 gramman pakettia jauhelihaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rapea vai pehmeä? 

Monesti soijarouhe neuvotaan turvottamaan vedessä ennen käyttöä. Älä välttämättä usko. Esimerkiksi bolognesekastikkeessa soijarouhe imee parhaiten makua, kun sen ensin paistaa pannulla öljyssä ja lisää joukkoon mausteita ja esimerkiksi soijakastiketta. Maustamisen jälkeen voit lorauttaa joukkoon vettä, niin rouhe turpoaa ja pehmenee. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouhe vai pala? 

Soijarouheesta voi pyöräyttää jauhelihan tapaan kastikkeen tai pyörykät. Soijapalat taas toimivat kanasuikaleiden tapaan wokeissa, kastikkeissa ja keitoissa. Palat kannattaa keittää, puristella ja marinoida.

Sekä rouheen että palojen hyviin puoliin kuuluu säilyvyys: niitä kannattaa pitää aina varalla kuiva-ainekaapissa.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla