
Mehevät lihattomat pullat on nopea pyöräyttää soijarouheesta. Täyteläinen kastike syntyy pippurikaurakermasta kuin itsestään.
Soijarouhepyörykät
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita soijarouhe, korppujauho ja perunajauho.
- Kiehauta vesi. Liuota joukkoon liemikuutio. Lisää tomaattipyree, timjami ja pippuri.
- Kaada liemi soijarouheen joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia.
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Mausta savupaprikalla.
- Sekoita sipuliseos soijarouheeseen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Pyörittele massasta käsin pyöryköitä. Kypsennä niitä pannulla öljyssä noin 8 minuuttia.
- Valmista kastike. Lisää öljy ja jauhot kattilaan. Kuumenna suurusta sekoitellen pari minuuttia, älä ruskista. Lisää kaurakerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää vesi ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
- Tarjoa pyörykät kaurakermakastikkeen ja perunamuusin kanssa.
Vinkki! Tee kastikkeesta vielä parempaa ja murskaa sekaan kuivattuja suppilovahveroita.