
Syksyllä ruoka tarjoaa parhaimmillaan myös annoksen väriterapiaa.
Syksy on ruokatoimittajan työssä parasta aikaa. Satokauden maukkaita kasviksia ja marjoja on niin runsaasti, ettei tiedä, miten kaikista ehtisi kokata. Monta luottoreseptiä on kuitenkin jo syntynyt. Näitä herkkuja yhdistää upea punainen väri.
Mehevistä punajuurista syntyy täyteläinen keitto, johon piparjuuri potkaisee sopivasti makua. Sosekeitot ovat helppoudessaan arjen pelastavia enkeleitä.
Rapsakat kaalit ovat parhaimmillaan. Rapealla tofulla ryyditettyyn lounassalaattiin kannattaa silputa värikästä punakaalia, mutta myös ruusukaali tai silputtu lehtikaali sopivat mukaan.
Punasipuli on käyttövalmis sellaisenaan, mutta pikainen pikkelöinti tekee siitä entistä herkullisemman. Herkuttele sipulia vaikkapa hampurilaisen välissä.
Kun syksyllä kaipaat lohturuokaa, munakoisosta tehty täyteläinen melanzane on valmiina palvelukseen.
Marjoista vitamiinipommi mustaherukka on suuri suosikkini. Popsin marjoja suoraan pensaasta suuhun tai sujautan kuohkean jugurttijäätelön joukkoon.