Italialainen munakoiso-tomaattivuoka, melanzane, tehdään perinteisesti uunissa. Pannuversio syntyy puolta nopeammin ja maistuu herkulliselta.
Melanzane alla parimigana eli italialainen munakoiso-parmesaanivuoka on suosittu uuniruoka. Sen maku perustuu meheviksi oliiviöljyssä kypsennettyihin munakoisoihin, tomaattiin ja juustoon.
Jos uunikypsennykseen ei ole aikaa, melanzanen makuun pääsee oikotietäkin. Jos löydät kaupastasi japanilaisia, kapeita ja pehmeäkuorisia munakoisoja, poimi ne tähän ruokaan. Tavallisista munakoisoistakin ruoka onnistuu kuitenkin mainiosti.
Ideana on paistaa jauhoissa kieritellyt munakoisoviipaleet oliiviöljyssä laakealla pannulla. Päälle lisätään muut ainekset ja annetaan rauhassa kypsyä loppuun.
Entä parmesaani? Se lisätään pannumelanzanen päälle vasta lopuksi, mozzarellaan ja ranskankermaan yhdistettynä.
Vinkki! Melanzanen kaveriksi kannattaa varata rapeakuorista leipää, joka imee itseensä mahtavasti makua kasvisten maustamasta liemestä.
Pannumelanzane
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoisojen kova kanta pois ja leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi. Leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan, noin 15 cm:n pätkiksi.
- Kaada jauhot matalalle lautaselle ja kasta munakoisojen leikkuupinnat jauhoihin.
- Leikkaa tomaatit suupaloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista munakoisoja keskilämmöllä laakeassa paistinpannussa oliiviöljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannuun tomaatit ja valkosipulit. Jatka paistamista pari minuuttia. Nosta lämpöä ja kaada valkoviini pannuun. Anna kiehua noin 1 minuutti ja lisää sen jälkeen joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Hienonna basilika ja lisää se pannuun. Anna melanzanen kypsyä miedolla lämmöllä hiljalleen kiehuen noin 10 minuuttia.
- Raasta parmesaani. Valuta ja revi mozzarella pieniksi paloiksi. Sekoita juustot ranskankerman joukkoon. Sekoita keskenään öljy ja chili. Lusikoi melanzanen pinnalle mozzarella-ranskankerma, pirskottele päälle chiliöljyä ja viimeistele basilikalla.