Kuvat
Reetta Pasanen, Panu Pälviä, Elvi Rista

Etenkin juhannus on mansikkakakkujen kulta-aikaa. Makeimmat mansikat ovat kotimaisia ja parhaalta kakku maistuu läheisten seurassa lämpimänä kesäiltana.

Monelle kesän juhlat eivät ole mitään ilman mansikkakakkua. Varsinkin keskikesän juhla juhannus on mansikkakakkujen huippusesonkia. Joskus kuitenkin kaipaisi pientä vaihtelua jokavuotiseen perinnekakkuun. Kokosimme kolme hiukan tavanomaisesta poikkeavaa mansikkakakkua, mutta mausta emme tietenkään suostuneet tinkimään.

  1. Kolmikon ensimmäinen on mansikka-britakakku, joka monelle on varmasti yksi kesän luottoleivonnaisista. Tällä kertaa kakun kerroksissa on mukana huippusuosittua suolakinuskia, joka soi virheettömästi mansikoiden joukossa. Makeannälkä saadaan tällä kakulla varmasti taltutettua.
  2. Toisena estradille astuu astetta vaivattomampi ohuista kerroksista koottu mansikkakakku. Tässä kakkukerrosten virkaa toimittaa tuttuakin tutumpi pannarilevy, joka leikataan neljään osaan. Niiden väliin tehdään mansikoista, ricottasta ja sitruunaoreganosta täyte. Tämän kakun kanssa ei ole huolta kuivasta suutuntumasta!
  3. Mikäli rakastat tahmaista mutakakkua, on tämä kolmas kakku ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Tumma kakku vaihtuu kesäisen vaaleaksi valkosuklaan myötä. Vanilja maustaa pohjan, joka syntyy sekoittamalla. Viipaloidut mansikat tiputellaan vuokaan taikinan päälle ja ihanuus paistetaan juuri ja juuri kypsäksi.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla