
Pääsiäisen makupari on mämmi ja mango. Leivo mämmistä kakku ja tee täytteeksi rahkainen mangomousse, joka vie kielen mennessään.
Mangomämmikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita pohjaa varten mämmi ja sokeri huolellisesti. Lisää munat. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille kääretortun tapaan levyksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Paina pohjasta kakkuvuoan avulla vuoan kokoinen pohja. Nosta pohja irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. (Jauha monitoimikoneessa loput pohjasta jauhelmaksi ja pakasta jauhelma seuraavaa kakkua varten. Jauhelman voi käyttää lisäämällä joukkoon 50 g sulatettua voita ja painamalla murumassa kakkupohjaksi vuoan pohjalle.)
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Soseuta säilykemangot tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rahka ja jogurtti.
- Kuumenna mangoliemi kattilassa ja lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos rahkamassaan tasaisesti. Kaada mangoseos kakkuvuokaan. Anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreella mangolla ja puutarhamustikoilla.