Glorian ruoka & viinin ja Soppa365:n toimitus testasi kahdeksan kaupoissa myytävää simaa – ja järkyttyi.

Simasuiden paras sesonki on juuri nyt, mutta mitä tahansa kaupan simaa ei kannata ostaa. Testasimme kahdeksan markettisimaa, ja järkytyimme. Vain kahta kahdeksasta voi millään lailla suositella. Monet testatuista simoista olivat kyllä sinänsä ihan hyvänmakuisia ja juotavia – mutta aidon, perinteisen siman kanssa niillä ei juuri ollut tekemistä. Useat muistuttivat enemmän vaikkapa jääteetä tai pommacia. Jotkut paljastuivat myös hyvin keinotekoisen makuisiksi ja aivan liian makeiksi.

Kaksi simakriitikoiden hyväksymää vaihtoehtoa ovat tässä:

Testivoittaja:  Hommanäs Sima
Hinta 5,85 e (0,75 l)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hommänesin sima on lisä- ja säilöntäaineeton, ja valmistettu perinteisellä käymismenetelmällä. Siksi se pitää säilyttää kylmässä.
“Ihanaa, että edes yhdessä kaupan simassa on mukana rusinoita. Tuoksu on hieno.”
“Tässäkin voisi olla vähän lisää makua, mutta mukavasti menisi munkin kanssa. Sopii sellaiselle, joka ei tykkää överimakeasta simasta. Tyylikäs.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niukasti hopealla: Porvoon Fabriikki Kotisima
Hinta 3,99 e (0,95 l)

“Ei yhtä samea kuin Hommanäs, mutta sopiva määrä kuplia. Ei tämäkään kotisimalle pärjää, mutta lähellä.”
“Makeus sopiva, vahvasta tuoksusta erikoispisteitä.”
“Oma suosikkini.”

Lisäksi testasimme seuraavat vaihtoehdot Vip sima, Marlin kotisima, Kaskein juhlasima, Marli perinteinen sima, Mehukatti sima, Spring sima (alkoholiton).

Testin johtopäätökset ovat selviä: sima kannattaa tehdä itse. Vaikka Hommanäs ja Porvoon fabriikin kotisima ovat aivan kelpoja vaihtoehtoja, eivät nekään yllä itse tehdyn siman tasolle. Ja vielä ehtii! Nyt siis simakattilat äkkiä porisemaan.

Perinteiseen simaan suosittelemme tätä ohjetta. Myös legendaarinen Yrjönkadun uimahallin sima maistuu monelle - sen kikka on ykkösoluen käyttäminen. Ohjeen Yrjönkadun simaan löydät tästä. Ja jos haluat jotain jännittävämpää, kokeile hienostunutta sellerisimaa, ohje täällä.

Flan

Yhtäkään niitä omenamehu-hiilihappo-juomaa ei pitäisi saada edes nimittää simaksi!

Laitoin juuri wanhanaikaisen siman käymään. Jos sitä ei jostain syystä tulisi tehdyksi, ostaisin Hommanäsiä.

  • ylös 42
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla