Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Kirsi Holmström

Yrjönkadun uimahallin sima on monille se ainut oikea. Tämän legendaarisen reseptin kikka on ykkösoluen käyttäminen.

Yrjönkadun uimahallissa on nautittu simaa jo pitkään – niin pitkään, että kukaan ei ihan tarkalleen tiedä, milloin tapa sai alkunsa. Cafe Yrjön nykyinen ravintoloitsija Kirsi Holmström aloitti toimintansa 15 vuotta sitten. Tuolloin hän kuuli, että sima on Yrjönkadulla perinteinen juoma. Se piti siis saada kahvilan listalle.

Holmström sai nykyisin uimahallissa tarjottavan siman ohjeen anopiltaan, ja on kehittänyt sitä myös itse. Simasta on tullut monien helsinkiläisten suosikki, ja sitä on tarjolla vuoden ympäri. Ohjeen erityinen kikka on ykkösoluen käyttäminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 litraa

Yrjönkadun sima

Ainekset

5
l
vettä
250
g
sokeria
250
g
fariinisokeria
1/2
pulloa
ykkösolutta
1
luomusitruuna
1
pieni siru (maustemitta)
tuorehiivaa
Lisäksi
sokeria ja rusinoita pullotukseen

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi suuressa kattilassa. Lisää sokerit ja sekoita, kunnes sokerit ovat liuenneet veteen. Pese sitruuna ja kuori se. Poista valkoinen kuoriosa, sillä se antaa simalle kitkerän maun. Laita sitruunankuoret ja sitruuna kattilaan. 

2. Anna sokeriveden jäähtyä hitusen huoneenlämpöä lämpimämmäksi. Ota kattilasta tilkka nestettä ja liuota hiiva siihen. Sekoita hiiva ja ykkösolut simaan. Peitä kattila kannella. Anna siman käydä tasalämpöisessä ja vedottomassa paikassa 2 vrk. Vältä kattilan liikuttelua, jotta siman sielu saa kehittyä rauhassa. Kuori varovasti siman pinnalle nouseva vaahto ja kuorisuikaleet.

3. Laita muutama rusina ja ripaus sokeria puhtaisiin pulloihin. (1/4 tl sokeria/puolen litran pullo). Pullota sima. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Siirrä viileään 2 vuorokaudeksi. Helmeilevä, kevyesti kupliva sima on valmista nautittavaksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla