Texmex-hyllyn tortillalettunen muuttuu helposti pizza-wrapin kuoreksi. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg.</span>
Texmex-hyllyn tortillalettunen muuttuu helposti pizza-wrapin kuoreksi. Kuva: Pia Inberg.

Eväsleipä on ansainnut paikkansa varsinaisena ruokaklassikkona. Leivän voi napata mukaan ja syödä missä vain, eivätkä täytevaihtoehdot lopu käytännössä koskaan. Tässä viisi maukasta ideaa!

Lempeää lohta ja kipakkaa kaprista

Jos ette ole vielä huomanneet, meillä Sopassa ollaan kovasti tahnojen perään. Yksi maistuvimmista tahnaohjeistamme liittyy tähän lohi-kaprispatonkiin, jolla on paikkansa ruokapöydässä kevyenä lounaana tai iltapalana. Makustelkaapa hetki mielessänne: rapeakuorinen patonki, jonka sisällä on täyteläisen savuista lohitahnaa. Kipakansuolaiset kaprikset tuovat mukavaa särmää haukkaisuihin. Kokeile tahnaa myös uusien perunoiden kanssa!

Lohi-kaprispatongin reseptin saat tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vegen voimapihvi

Kasvispihvit ovat harmillisen usein tympeää juuresraastetta mielikuvituksettomasti maustettuna. Siksi innostuimmekin kovasti, kun löysimme näiden porkkana-kvinoapihvien ohjeen! Kvinoa tekee pihvien rakenteesta hyvä ja antaa niille proteiinia ja täyttävyyttä. Porkkanan ansiota on puolestaan pihvien upea maku ja väri. Kasaa näitä pitaleivän väliin kasvisten, avokadon ja ranskankerman kanssa. Rohkeat lisäävät myös chilikastiketta.

Porkkana-kvinoapihveillä täytettyjen pitaleipien ohjeen saat tästä.

 

Köyhän miehen panini

Texmex-hyllyjen valmis tortillalettu on kiireisen kokin kaveri. Levitä letulle mieleisesi täytteet ja pane hetkeksi uuniin kuumenemaan. "Pizza" on valmis minuuteissa. Tässä wrapissa tortillan sisällä on punaista pestoa, salamia ja rucolaa. Sekä tietenkin juustoa. Paljon juustoa! Kutsumme leikkisästi tätä wrappia köyhän miehen paniniksi. Kun puraiset, tiedät miksi!

Pizza-wrapin reseptin saat tästä.

 

Rinkeli jenkkityylillä

Amerikkalaiset rakastavat bageleitaan, eivätkä muhkeat suomalaiset vesirinkelit häviä jenkkiserkuilleen yhtään. Halkaise rinkeli ja täytä se savulohella, avokadolla ja raikkaalla jogurttikastikkeella. Ärhäkkyyttä rinkeli saa pikapikkelöidyistä vihanneksista, joiden puraisu suorastaan kruunaa lohen ja avokadon täyteläisen yhdistelmän.

Savulohi-avokadobageleiden ohjeen saat tästä.

 

Lettumestarin lempirulla

Koska paistoit viimeksi lettuja? Luultavasti liian kauan sitten. Vanhat kunnon täytetyt ohukaiset eli krepit tarjoavatkin pikavisiitin lapsuuden makuhetkiin. Suolaisten lettujen täytteeksi pannaan tällä kertaa paahtopaistia ja juustoa. Jos olet niin onnekas, että pääset kokkaamaan muurikkapannulla, tee letuista king size -kokoisia!

Paahtopaistikreppien ohjeen saat tästä!

Vierailija

Missä ne eväsleipä ohjeet oikein oli, tässä artikkelissa kun en nähnyt ainoatakaan. joku itsetehdyllä vegepihvillä täytetty lämmitettävä "kebab" kun ei todellakaan ole mikään "helposti mukaanotettava ja missä tahansa syötävä ateria"

Sisältö jatkuu mainoksen alla