Texmex-hyllyn tortillalettunen muuttuu helposti pizza-wrapin kuoreksi. Kuva: Pia Inberg.
Texmex-hyllyn tortillalettunen muuttuu helposti pizza-wrapin kuoreksi. Kuva: Pia Inberg.

Eväsleipä on ansainnut paikkansa varsinaisena ruokaklassikkona. Leivän voi napata mukaan ja syödä missä vain, eivätkä täytevaihtoehdot lopu käytännössä koskaan. Tässä viisi maukasta ideaa!

Lempeää lohta ja kipakkaa kaprista

Jos ette ole vielä huomanneet, meillä Sopassa ollaan kovasti tahnojen perään. Yksi maistuvimmista tahnaohjeistamme liittyy tähän lohi-kaprispatonkiin, jolla on paikkansa ruokapöydässä kevyenä lounaana tai iltapalana. Makustelkaapa hetki mielessänne: rapeakuorinen patonki, jonka sisällä on täyteläisen savuista lohitahnaa. Kipakansuolaiset kaprikset tuovat mukavaa särmää haukkaisuihin. Kokeile tahnaa myös uusien perunoiden kanssa!

Lohi-kaprispatongin reseptin saat tästä!

 

Vegen voimapihvi

Kasvispihvit ovat harmillisen usein tympeää juuresraastetta mielikuvituksettomasti maustettuna. Siksi innostuimmekin kovasti, kun löysimme näiden porkkana-kvinoapihvien ohjeen! Kvinoa tekee pihvien rakenteesta hyvä ja antaa niille proteiinia ja täyttävyyttä. Porkkanan ansiota on puolestaan pihvien upea maku ja väri. Kasaa näitä pitaleivän väliin kasvisten, avokadon ja ranskankerman kanssa. Rohkeat lisäävät myös chilikastiketta.

Porkkana-kvinoapihveillä täytettyjen pitaleipien ohjeen saat tästä.

 

Köyhän miehen panini

Texmex-hyllyjen valmis tortillalettu on kiireisen kokin kaveri. Levitä letulle mieleisesi täytteet ja pane hetkeksi uuniin kuumenemaan. "Pizza" on valmis minuuteissa. Tässä wrapissa tortillan sisällä on punaista pestoa, salamia ja rucolaa. Sekä tietenkin juustoa. Paljon juustoa! Kutsumme leikkisästi tätä wrappia köyhän miehen paniniksi. Kun puraiset, tiedät miksi!

Pizza-wrapin reseptin saat tästä.

 

Rinkeli jenkkityylillä

Amerikkalaiset rakastavat bageleitaan, eivätkä muhkeat suomalaiset vesirinkelit häviä jenkkiserkuilleen yhtään. Halkaise rinkeli ja täytä se savulohella, avokadolla ja raikkaalla jogurttikastikkeella. Ärhäkkyyttä rinkeli saa pikapikkelöidyistä vihanneksista, joiden puraisu suorastaan kruunaa lohen ja avokadon täyteläisen yhdistelmän.

Savulohi-avokadobageleiden ohjeen saat tästä.

 

Lettumestarin lempirulla

Koska paistoit viimeksi lettuja? Luultavasti liian kauan sitten. Vanhat kunnon täytetyt ohukaiset eli krepit tarjoavatkin pikavisiitin lapsuuden makuhetkiin. Suolaisten lettujen täytteeksi pannaan tällä kertaa paahtopaistia ja juustoa. Jos olet niin onnekas, että pääset kokkaamaan muurikkapannulla, tee letuista king size -kokoisia!

Paahtopaistikreppien ohjeen saat tästä!

Edullinen riesling on raikas vaihtoehto mausteisten kasvissuokien seuraan.

Mikä? Blitz Riesling 2016 on herkullinen ja edullinen valkoviini, parhaita löytöjä alle 10 euron hintaluokassa.

Millainen? Puolimakea, mutta silti raikas viini tuo kielelle sitruksen, omenan ja persikan aromeja. Suutuntuma on eloisa ja ruokahalua herättävän mehukas.

Minkä kanssa? Viini tasapainottaa hienosti tulisuutta ja mausteisuutta. Kokeile esimerkiksi lämmittävän kasviscurryn kaverina.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!