Tämä edullinen ja raikas portugalilainen valkoviini oli oman hintaluokkansa paras, kun Glorian ruoka ja viinin juomaraati valitsi vuoden viinit.

Mikä? Portugalilainen Muros Antigos 2016 (11,90 e) on mahtavan mutkaton vinho verde. Viini on sekoitettu kolmesta paikallisesta alkuperäislajikkeesta.

Millainen? Maussa on houkutteleva kirjo sitruksia, omenaa, aprikoosia ja yrttejä.

Minkä kanssa? Tämä viini käy sekä siemailuun että monenlaisten ruokien pariksi. Raikkaat ruokaisat salaatit ja kevyet, puhtaanmakuiset kala- ja äyriäisruuat ja juustot toimivat viinin seurassa erityisen hyvin.

Mitkä olivat muiden hintaluokkien vuoden parhaat punaviinit? Ja entäpä valko- ja kuohuviinit sekä samppajat? Lue Glorian ruoka & viini -lehden numerosta 7/2017! Raadin muodostivat Essi Avellen, Jari F. Lampén, Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Itävaltalainen Grüner Veltliner on rapean raikas seuralainen salaatille ja kalaruuille.

Mikä? Rabl Grüner Veltliner 2016  (12,40 e / 0,75l ) on niin mutkattoman herkullinen ja monikäyttöinen valkoviini, että sitä kannattaisi oikeastaan aina olla jääkaapissa.

Millainen? Rapean raikkaista makukerroksista löytyy limettiä, päärynää ja aprikoosia. Jämäkkä hapokkuus herättää ruokahalun. Jälkimaussa Grüner Veltliner -rypäleelle tyypillistä lempeää pippurisuutta.

Minkä kanssa? Mainio kaveri kanacaesar-salaatille sekä erilaisille kalaruuille.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.