Uusiseelantilainen sauvingnon blanc on luonteva pari myös savukalalle.

Mikä? Uusiseelantilainen Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc 2016, 20,55 e.

Millainen? Raikas ja hedelmäinen valkoviini, joka ihastuttaa hapokkuudellaan ja herukanlehden sävyttämällä aromaattisella maullaan.

Minkä kanssa? Erinomainen parsan kaveri. Viini maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun parsan kanssa tarjotaan savukalaa, esimerkiksi savustettua lohta tai siikaa.

Kuva: Alko

Katso lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Glorian ruoka ja viinin juomaraati valitsi tämän ranskalaisen sekoitteen vuoden parhaaksi punaviiniksi omassa hintaluokassaan, alle 13 euron punaviineissä.

Mikä? Chapoutier Le Ciboise 2014 on loisto-ostos (11,48 e). Luonteikkaan marjaisa juoma on neljän punaisen rypäleen sekoite.

Millainen? Pehmeätanniinisen viinin maussa on mustaherukkaa, kirsikkaa ja karpaloa, sekä mukavaa mausteisuutta.

Minkä kanssa? Viini raikastaa erityisesti liha- ja pataruokien tummia aromeita. Pataan kannattaa lisätä myös katajanmarjoja, sillä niiden metsäisen aromin tämä juoma tuo esiin hienosti.

Mitkä olivat muiden hintaluokkien vuoden parhaat punaviinit? Ja entäpä valko- ja kuohuviinit sekä samppajat? Lue uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!  Raadin muodostivat Essi Avellen, Jari F. Lampén, Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu.

Erityisen hyvin viikon viini sopii riistaruoan seuraan.

Mikä? Cabeça de Toiro on tummasävyinen punaviini, joka on hintaluokkansa (14,99 e) löytöjä.

Millainen? Makupaletissa erottuvat karhunvatukka, mustaherukka ja savuinen mausteisuus. Varsin runsaan viinin tanniinit ovat lempeät, mutta tuntuvat.

Minkä kanssa? Juoma on nappivalinta riistakauden kuninkaan eli hirven seuraksi. Erityisesti medium-lihan kanssa, jossa voi käyttää pippuria runsaasti. Tarjoa lisukkeena paistoliemikastiketta ja uunijuureksia.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.