Uusiseelantilainen sauvingnon blanc on luonteva pari myös savukalalle.

Mikä? Uusiseelantilainen Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc 2016, 20,55 e.

Millainen? Raikas ja hedelmäinen valkoviini, joka ihastuttaa hapokkuudellaan ja herukanlehden sävyttämällä aromaattisella maullaan.

Minkä kanssa? Erinomainen parsan kaveri. Viini maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun parsan kanssa tarjotaan savukalaa, esimerkiksi savustettua lohta tai siikaa.

Kuva: Alko

Katso lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Joulupöydän kalapalat ansaitsevat seurakseen parasta mahdollista, eli laadukasta rieslingiä.

Mikä? Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012 (15,89 e) on laaturiesling Alsacesta.

Millainen? Vivahteikkaassa maussa on omenaa, mehevää sitrushedelmää ja melonia. Suutuntuma on ryhdikkään hienostunut.

Minkä kanssa? Graavikalojen, mätien ja silakoiden. Hedelmäisyytensä ansiosta viini sopii myös äyriäisille ja keskivahvoille juustoille.

Lisää Tuomas Tantun juomavinkkejä joulupöytään löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Superedullinen portviini on tämän joulun löytö.

Mikä? Pikkupulloon pakattu Taylor's Late Bottled Vintage Port 2012 on hinta-laatusuhteeltaan todellinen löytö: 9,99 e/0,375 l.

Millainen? Intensiivisen makeassa ja mukavasti lämmittävässä portviinissä tuntuvat mustikka, kypsät kirsikat sekä jouluun sopivat viikuna ja luumu.

Minkä kanssa? Tarjoa vahvojen juustojen, suklaajälkiruokien tai konvehtien parina.

Lisää joulun juomasuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka ja viini -lehdestä!