Uusiseelantilainen sauvingnon blanc on luonteva pari myös savukalalle.

Mikä? Uusiseelantilainen Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc 2016, 20,55 e.

Millainen? Raikas ja hedelmäinen valkoviini, joka ihastuttaa hapokkuudellaan ja herukanlehden sävyttämällä aromaattisella maullaan.

Minkä kanssa? Erinomainen parsan kaveri. Viini maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun parsan kanssa tarjotaan savukalaa, esimerkiksi savustettua lohta tai siikaa.

Kuva: Alko

Katso lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Italialainen kuohuviini on makea kuin kaunein kesäpäivä.

Mikä? Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (12, 25 e) on italilainen, makea rosee-kuohuviini.

Millainen? Kukkaisen viinin maussa on punaisia kesämarjoja, ja makeudesta huolimatta viini on raikas.

Minkä kanssa? Täydellinen mansikoiden ja kermakakkujen kanssa. Tarjoa myös suolaisenmakeiden pikkupalojen, kuten sinihomejuuston ja mehukkaiden päärynöiden seurassa.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia kevään ja kesän juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini - lehdestä.

Tämä raikas valkoviini on täydellinen seuralainen monille kevätherkuille.

Mikä? Uusiseelantilainen Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc 2016 (12,71 e) on täydellinen viini kevääseen ja vaikkapa äitienpäivään.

Millainen? Kirsakan hedelmäinen ja raikkaan hapokas valkoviini, joka sopii monipuolisesti ruokapöytään, ja hienosti myös kevään sesonkiherkun parsan kanssa.

Minkä kanssa? Viinin sitruksisuus raikastaa esimerkiksi savustetun tai graavatun lohen täydeläistä makua. Vuohenjuustosalaatin kanssa sauvignon blanc oikein loistaa. Toimii myös, jos tarjolla on kasvisruokia tai katkarapuja.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu & Sanna Maskulin. Lisää suosituksia kevään juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.