Itävaltalainen Grüner Veltliner on rapean raikas seuralainen salaatille ja kalaruuille.

Mikä? Rabl Grüner Veltliner 2016  (12,40 e / 0,75l ) on niin mutkattoman herkullinen ja monikäyttöinen valkoviini, että sitä kannattaisi oikeastaan aina olla jääkaapissa.

Millainen? Rapean raikkaista makukerroksista löytyy limettiä, päärynää ja aprikoosia. Jämäkkä hapokkuus herättää ruokahalun. Jälkimaussa Grüner Veltliner -rypäleelle tyypillistä lempeää pippurisuutta.

Minkä kanssa? Mainio kaveri kanacaesar-salaatille sekä erilaisille kalaruuille.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kun tarvitset pätevää valkoviiniä savustetulle lohikalalle, tartu jenkkiin.

Mikä? Ironstone Chardonnay 2016, 12,50 e, on kuiva, mukavasti paahteinen kalifornialainen valkoviini.

Millainen? Viinin maussa on kypsää omenaa, eksoottisia hedelmiä ja tammista mausteisuutta. Suutuntuma on kypsä ja leveän hedelmäinen. Jälkimaussa on kuitenkin raikastavaa sitrusaromia.

Minkä kanssa? Tämä viini rakastaa vahvaa savuaromia ja on parhaimmillaan savustetun lohen kanssa. Lisäksi se suvaitsee reiluja grilliraitoja ja makean mausteisia kastikkeita.

 

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.