Hedelmäinen uuden sadon punaviini toimii jopa sushin seurana.

Mikä? Beaujolais nouveau -viinit ovat tänään saapuneet jälleen Alkon hyllyille ja verkkokauppaan. Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau on Alkon kahdesta uuden sadon viinistä edullisempi (9,98 e) – ja Sopan testiraadin mielestä parempi.

Millainen? Kepeä ja hedelmäinen, mutta kuitenkin mukavasti mausteinen ja kirsikkainen. "Paras beajoulais nouveau mitä olen juonut", eräs testaaja kommentoi. "Vaikka tässä on uuden sadon viineille tyypillisen kevyt ja lyhyt maku, on aromi kuitenkin hienostunut ja miellyttävä."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minkä kanssa? Kepeä punaviini kaipaa kepeitä makuja, esimerkiksi kasvispastaa. Myös kevyet juustot ja salaatit toimivat sen kaverina hyvin. Parhaimmillaan beaujolais nouveau on hieman viilennettynä, noin 12–14-asteisena. Alko suosittelee kokeilemaan erikoisempaakin yhdistelmää: ”Beaujolais toimii yllättäen hyvin runsasmakuisen sushin seurana”, vinkkaa Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
i

Antaa olla vaan. Pari kertaa olen mennyt halpaan ja ostanut. Se on todellisuudessa aikamoista kuraa. Maistuu lähinnä käyneelle rypälemehulle (sitähän se tietysti on).  Ja minä en sentään ole edes mikään viini-hifistelijä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla