Nerokkaan ranskalaisen klassikkoruuan hauduttamiseen sopii tämä alle kympin viini, joka maistuu myös valmiin ruuan kaverina.

Kuva: Alko

 

Mikä? Ranskalainen punaviini Les Grands Arbres 2015, 9,49 e.

Millainen? Marjaisa ja luumuinen. Sopivan hapokas ja maltillisen täyteläinen.

Minkä kanssa? Coq au vin eli "kukkoa viinissä" on yksi tunnetuimpia ranskalaisia ruokia, ja yksinkertaisuudessaan nerokkaimpia: maalaiskana, sienet, kasvikset ja yrtit haudutetaan viinissä, ja niistä syntynyt liemi suurustetaan houkuttelevaksi kastikkeeksi. Hauduttamiseen tarvitaan juuri Les Grands Arbesin tyyppinen sopivan hapokas ja maltillisen täyteläinen viini, joka ei jyrää hienoja makuja alleen vaan korostaa niitä. Samaa viiniä sopii tarjota viinikukon seurana.

Coq au vinin eli kukkoa viinissä reseptin löydät täältä.

Täältä löydät lisää vinkkejä viinin käyttämiseen ruuanlaitossa!

Viinivinkin on kirjoittanut Glorian ruoka & viinin viiniasiantuntija Tuomas Tanttu. Katso lisää pataruuille sopivia viinisuosituksia tammikuun 2017 numerosta!

 

Maaliskuun valo saa aikaan kuplahimon. Tämä mutkaton ja edullinen cava tyynnyttää kevään villitsemän sydämen.

Mikä? Codorníu Ecológica Cava Brut on mutkaton, ilahduttava luomucava. Makunsa lisäksi se piristää laatuun nähden edullisella hinnallaan (13,49 e). Saatavilla myös piccolopullossa.

Millainen? Kuivassa viinissä on vivahteikas sitrusten, omenien ja yrttien aromi. Kuplat herättävät ruokahalun pirteällä terhakkuudellaan.

Minkä kanssa? Aperetiiviksi tai esimerkiksi fetasalaatin seuraan. Toimii mainiosti myös esimerkiksi katkarapu- tai savukalapastan kanssa.

Viinisuosituksen antoi Glorian ruoka & viini -lehden asiantuntija Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Edullinen ja hienoisesti pirskahteleva veltliner tulee Itävallasta.

Mikä? Meinklang Grüner Veltliner 2016 (12,70 e) on juureva biodynaaminen valkoviini Itävallasta. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon, sillä valmistusprosessissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Millainen? Hienoisesti pirskahteleva ja sitruksinen. Rypälelajikkeelle tyypillinen kevyt mausteisuus ja valkopippuriaromi tuovat kokonaisuuteen mukavan lisän.

Minkä kanssa? Veltliner raikastaa hienosti runsaan makuisia kasvisruokia, kuten esimerkiksi speltin pähkinäistä makua tai sieniruokia.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä.