Nerokkaan ranskalaisen klassikkoruuan hauduttamiseen sopii tämä alle kympin viini, joka maistuu myös valmiin ruuan kaverina.

Kuva: Alko

 

Mikä? Ranskalainen punaviini Les Grands Arbres 2015, 9,49 e.

Millainen? Marjaisa ja luumuinen. Sopivan hapokas ja maltillisen täyteläinen.

Minkä kanssa? Coq au vin eli "kukkoa viinissä" on yksi tunnetuimpia ranskalaisia ruokia, ja yksinkertaisuudessaan nerokkaimpia: maalaiskana, sienet, kasvikset ja yrtit haudutetaan viinissä, ja niistä syntynyt liemi suurustetaan houkuttelevaksi kastikkeeksi. Hauduttamiseen tarvitaan juuri Les Grands Arbesin tyyppinen sopivan hapokas ja maltillisen täyteläinen viini, joka ei jyrää hienoja makuja alleen vaan korostaa niitä. Samaa viiniä sopii tarjota viinikukon seurana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Coq au vinin eli kukkoa viinissä reseptin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täältä löydät lisää vinkkejä viinin käyttämiseen ruuanlaitossa!

Viinivinkin on kirjoittanut Glorian ruoka & viinin viiniasiantuntija Tuomas Tanttu. Katso lisää pataruuille sopivia viinisuosituksia tammikuun 2017 numerosta!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla