Kypsyykö uunissa lohi tai hauki? Kaada lasiin espanjalaista valkoviiniä uunikalan kaveriksi. Viinitoimittaja Tuomas Tantun mukaan tämä viini on "löytö hintaluokassaan".

Mikä? Kuiva ja kypsän hedelmäinen Alma De Blanco Godello 2018, 12,10 e, tulee Espanjan Galiciasta.

Millainen? Viinissä on persikan, omenan ja sitrusten sävyjä. Jälkimaussa on aavistus hunajaa ja yrttisyyttä. Sopiva hapokkuus tuo kokonaisuuteen jämäkkyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minkä kanssa? Tämä viini käy kyytipojaksi, kun uunissa kypsyy hauki tai lohi. Viini toimii myös kermaisen katkarapupastan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun suosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Seppo Saukkonen

Viinistä en sano mitään, mutta tuo uunilohi on täysin mauton. Jokainen ajatteleva kokki viiltää lohen 1-2 cm siivuiksi ja maustaa siivut joka puolelta ennen uunia. Kastikkeen alle söösääminen on myös tyhmää. Kastike imee kaiken maun kalasta ja ainoa tapa on maustaa kastike voimakkaasti, jolloin kala on täysin turha siellä alla.  Hyi hyi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla