Kun lasiin kaadetaan venetolaista valpolicellaa, muheva munakoisopasta alkaa loistaa.

Mikä? Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2016, 12,90 e, on venetolainen keskitäyteläinen punaviini.

Millainen? Kypsän hedelmäinen viini maistuu tummilta kirsikoilta, karpaloilta ja yrteiltä. Suutuntuma on hapokas ja pontevassa jälkimaussa on mukava paketti ryhtiä ja mausteisuutta.

Minkä kanssa? Viini saa Pasta alla Norman maut, munakoison, ricotta- ja mozzarellajuuston, tomaattien ja yrttien yhdistelmän, loistamaan. Se sopii mainiosti myös syksyisillä sienillä höystetyille uunijuureksille ja riistakauteen.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.