Laura Kaapro on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.

Täyteläistä munakoisoa, maukasta tomaattikastiketta, vuohenmaitojuustoa ja al dente -spagettia = Pasta alla Norma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pasta alla Norma

Ainekset

2
kpl
munakoisoja (noin 500 g)
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
250
g
spagettia
80
g
pecorino-juustoa
Tomaattikastike:
1
kpl
sipuli
4–6
kpl
valkosipulinkynttä
1/2
dl
oliiviöljyä
400
g
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1/2
dl
punaviiniä
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
mustapippuria
tuoreita basilikanlehtiä

Työvaiheet

Huuhtaise munakoisot ja leikkaa niistä päät. Viipaloi noin sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipalelle suolaa ja jätä munakoisot “itkemään” noin puoleksi tunniksi.

Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ensin sipulisilppua öljyssä suuressa kattilassa viitisen minuuttia. Lisää valkosipulisilppu ja hauduta vielä viisi minuuttia keskilämmöllä. Katso, etteivät sipulit tai valkosipulit kärähdä.

Lisää tomaattimurska. Mittaa 2 dl vettä tomaattimurskapurkkiin ja huuhtaise sen avulla loputkin murskasta kastikkeeseen. Lisää myös punaviini, suola, sokeri ja mustapippuri.

Jätä kastike kiehumaan hiljaa poreillen ilman kantta noin 30 minuutiksi, jotta se kiehuu kokoon ja sakenee (suuressa kattilassa kastike ei roisku ympäristöön).

Kun tomaattikastike on hautunut sopivan sakeaksi, lisää mukaan kourallinen tuoreita basilikanlehtiä ja aja sitten kastike sileähköksi sauvasekoittimella.

Kastikkeen hautuessa huuhtele munakoisot ja taputtele ne huolellisesti kuiviksi keittiöpyyhkeellä. Paista viipaleet erissä paistinpannussa kauniin värisiksi ja pehmeiksi melko runsaassa oliiviöljyssä. Siirrä viipaleet talouspaperilla vuoratulle laudalle tai lautaselle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Paloittele sitten munakoisoviipaleet ja siirrä ne tomaattikastikkeen joukkoon.

Keitä spagetti runsaassa, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Tarkista pastan kypsyys maistamalla. Huuhtele pasta lävikössä kuumalla vedellä.

Raasta pecorino-juusto hienolla terällä.

Kaada spagetti kastikkeen joukkoon, samoin suurin osa pecorino-raasteesta. Kääntele kaikki hyvin sekaisin, jotta pasta maustuu kauttaaltaan. Annostele lautasille. Voit ripotella päälle loput pecorino-raasteesta ja koristella annokset kokonaisilla pienillä basilikanlehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Savulohi-fenkolipasta valmistuu nopeasti. Voit vaihtaa savulohen myös kylmäsavuloheen tai vaikka broileriin. Näin saat samasta kastikkeesta useamman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-fenkolipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea tai täysjyvä spagettia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
fenkoli
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolatonta kasvislientä
2
dl
kevyt ruokakermaa 4 %
1
sitruuna
200
g
savulohta
½
dl
ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.

  2. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet, hienonna. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin varret koristeluun.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuullota salottisipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää fenkolit, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

  5. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä, lisää kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Purista 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

  6. Lisää paloiteltu savulohi, hienonnettu ruohosipuli, suola ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa, joko erikseen tarjottuna tai sekoita pasta ja kastike keskenään. Koristele fenkolin varsilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3399 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Arkisankari porkkana saa tässä pastassa pääosan. Itse kasvishöystö valmistuu ilman kermaa, mutta vuohenjuustonokare tuo annokseen mukavaa pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
pastaa (esim. pappardelle)
PAISTETUT KASVIKSET
5
porkkanaa (erivärisiä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
6
musta- tai lehtikaalin lehteä
2
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat hyvin. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat ja sipuli raastimen karkealla terällä ja valkosipuli pienellä. Revi kaalilehdistä lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Kypsennä kasvikset pastan kiehuessa. Kuumenna öljy laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvisraaste ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes raaste on pehmeää. Lisää kaali, balsamico, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta pasta siivilässä ja kumoa se pannulle. Sekoita hyvin. Jaa pasta lautasille. Notkista vuohenjuusto haarukalla ja nostele nokareiksi pastan päälle.

ET-lehti on lisännyt 330 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Herkullisen kermainen, salvialla maustettu gnocchipannu ei tee juuri tiskiä. Yksi pannu riittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salviagnocchit

Ainekset

2
dl
salvianlehtiä
3
rkl
oliiviöljyä
50
g
voita
1
pkt (500 g)
valmiita perunagnoccheja
2
dl
kermaa
1
litra herneitä tai 200 g pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Paista salvianlehdet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Noin puoli minuuttia riittää. Nosta lehdet talouspaperille kuivumaan.

  2. Jätä öljy pannulle ja lisää voi. Anna voin sulaa ja ruskistua keskilämmöllä niin, että se muuttuu meripihkan väriseksi ja pähkinäiseksi. Kaada melkein kaikki voi kulhoon, mutta jätä muutama ruokalusikallinen pannulle.

  3. Laita gnocchit pannulle ja paista kolmisen minuuttia voitilkassa. Lisää kerma ja paloistaan riivityt herneet. Keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita lopuksi joukkoon ruskistettu voi ja salviat. Raasta annosten pinnalle parmesaania.

VINKKI! Perunasta valmistetut tuoregnocchit löytyvät kaupassa samasta paikasta kuin tuorepastat.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1174 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Pasta-pinaattivuoassa rouskuvat myös rapeat varsiparsakaalit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pasta-pinaattivuoka

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtipinaattia pakasteesta
1
sitruuna
2
prk (á 2½ dl)
ruokakermaa
1
dl
vettä
2
dl
mozzarellajuustoraastetta
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
1
ps (150 g)
varsiparsakaalia
½
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
ricotta-pinaattitortelloneja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata lehtikaali ja purista vesi pois.
  3. Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja purista mehu.
  4. Sekoita kerman joukkoon vesi, pinaatti, 1½ dl juustoraastetta, pippuri ja suola.
  5. Huuhtele varsiparsakaalit ja tomaatit. Leikkaa kaaleista kuivat kannat ja pilko varret 3 sentin paloiksi.
  6. Levitä tortellonit uunivuoan pohjalle. Kaada joukkoon kermaseos. Lisää päälle varsiparsakaalit ja tomaatit. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  7. Kypsennä pastavuokaa uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Ruokakerman voi korvata pippuri- tai sitruunakermalla. Unohda silloin pippuri tai tuoreen sitruunan raaste ja mehu.