Laura Kaapro on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.

Täyteläistä munakoisoa, maukasta tomaattikastiketta, vuohenmaitojuustoa ja al dente -spagettia = Pasta alla Norma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pasta alla Norma

Ainekset

2
kpl
munakoisoja (noin 500 g)
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
250
g
spagettia
80
g
pecorino-juustoa
Tomaattikastike:
1
kpl
sipuli
4–6
kpl
valkosipulinkynttä
1/2
dl
oliiviöljyä
400
g
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1/2
dl
punaviiniä
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
mustapippuria
tuoreita basilikanlehtiä

Työvaiheet

Huuhtaise munakoisot ja leikkaa niistä päät. Viipaloi noin sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipalelle suolaa ja jätä munakoisot “itkemään” noin puoleksi tunniksi.

Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ensin sipulisilppua öljyssä suuressa kattilassa viitisen minuuttia. Lisää valkosipulisilppu ja hauduta vielä viisi minuuttia keskilämmöllä. Katso, etteivät sipulit tai valkosipulit kärähdä.

Lisää tomaattimurska. Mittaa 2 dl vettä tomaattimurskapurkkiin ja huuhtaise sen avulla loputkin murskasta kastikkeeseen. Lisää myös punaviini, suola, sokeri ja mustapippuri.

Jätä kastike kiehumaan hiljaa poreillen ilman kantta noin 30 minuutiksi, jotta se kiehuu kokoon ja sakenee (suuressa kattilassa kastike ei roisku ympäristöön).

Kun tomaattikastike on hautunut sopivan sakeaksi, lisää mukaan kourallinen tuoreita basilikanlehtiä ja aja sitten kastike sileähköksi sauvasekoittimella.

Kastikkeen hautuessa huuhtele munakoisot ja taputtele ne huolellisesti kuiviksi keittiöpyyhkeellä. Paista viipaleet erissä paistinpannussa kauniin värisiksi ja pehmeiksi melko runsaassa oliiviöljyssä. Siirrä viipaleet talouspaperilla vuoratulle laudalle tai lautaselle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Paloittele sitten munakoisoviipaleet ja siirrä ne tomaattikastikkeen joukkoon.

Keitä spagetti runsaassa, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Tarkista pastan kypsyys maistamalla. Huuhtele pasta lävikössä kuumalla vedellä.

Raasta pecorino-juusto hienolla terällä.

Kaada spagetti kastikkeen joukkoon, samoin suurin osa pecorino-raasteesta. Kääntele kaikki hyvin sekaisin, jotta pasta maustuu kauttaaltaan. Annostele lautasille. Voit ripotella päälle loput pecorino-raasteesta ja koristella annokset kokonaisilla pienillä basilikanlehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia, kuten parsan ja spagetin yhdistelmä. Tästä värikkäästä pastasta saattaa tulla uusi luottoreseptisi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen parsapasta

Ainekset

1 ½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl + ½ dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
sitruunan mehu ja kuori
450
g
vihreää parsaa
3
valkosipulinkynttä
1
mieto punainen chili
2
rkl
kapriksia
100
g
pakasteherneitä
½
dl
pastan keitinvettä
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, purista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  2. Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois. Leikkaa nuput erikseen ja paloittele varret pienempiin paloihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Valuta kaprikset.

  3. Kuumenna ½ dl oliivi- öljyä paistinpannussa. Lisää parsapalat, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista muutama minuutti, lisää herneet viimeiseksi minuutiksi mukaan. Varo, ettei valkosipuli pala. Siirrä levyltä ja kaada keitinvesi ja sitruunaöljy joukkoon. Kääntele nopeasti spagetin joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele tarvittaessa hieman sormisuolaa pinnalle.

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puttanesca-tyylinen kalapasta saa mehevyytensä tomaateista ja spagetin keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-pinaattispagetti

Ainekset

150
g
kokojyväspagettia
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
punainen chili
2
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
10
kivetöntä (Kalamata)oliivia
1
rkl
pikkukapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
noin ½
dl
pastan keitinvettä
300
g
vaaleaa kalaa, esimerkiksi kuhaa tai turskaa
1
ps (60 g)
babypinaattia
PÄÄLLE
½
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulia ja chiliä muutama minuutti, lisää valkosipulinkynnet ja jatka vielä noin minuutin ajan.

  3. Puolita tomaatit ja oliivit ja lisää joukkoon. Lisää myös kaprikset, etikka, mausteet ja noin ½ desiä pastan keitinvettä.

  4. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja nosta kastikkeeseen. Laita kansi päälle ja hauduta noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeavaa.

  5. Valuta pasta ja sekoita pinaatinlehdet joukkoon. Sekoita kastike joukkoon ja jaa heti lautasille.

  6. Hienonna päälle lehtipersiljaa.

Kommentit (2)

Vierailija

Omaa suomalaista ruokakulttuuria ei osata näköjään jalostaa. Sensijaan tarjotaan pilvin pimein muunnoksia muiden maiden resepteistä. Mihin kotimaiset perunat käytetään kun pastareseptejä tarjotaan päivittäin? Pasta pääruokana ja isoina annoksina kuten Suomessa on tapana syödä on lihottavaa. Muissa maissa pasta on erittäin harvoin pääruoka. 

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makua ja väriä kurkumasta, rousketta pistaasipähkinöistä ja rusinoita sattumiksi! Viimeistele katkarapupilahvi tuoreilla yrteillä, fetalla ja jogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupilahvi pistaasipähkinöillä

Ainekset

2
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
iso ruukku
lehtipersiljaa
1
rkl
oliiviöljyä
100
g
rusinoita
75
g
kuorittuja pistaaseja
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tl
kurkumaa
noin 8
dl
kasvislientä
1
ps (180 g)
katkarapuja
1
sitruunan mehu ja kuori
PÄÄLLE
100
g
fetajuustoa
4
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja persilja, laita puolet persiljasta sivuun.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia. Hienonna sillä aikaa rusinat ja pähkinät karkeasti.

  3. Lisää kasvisten joukkoon riisi ja kurkuma ja sekoita kunnolla. Lisää rusinat ja pyöräytä vielä kerran. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, sekoita välillä. Jos pilahvi uhkaa kuivua, lisää kasvislientä.

  4. Sekoita katkaravut pilahvin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu pilahviin. Sekoita joukkoon puolet lehtipersiljasta ja kaikki pistaasipähkinät.

  5. Jaa pilahvi lautasille ja ripottele loppu persilja päälle. Murenna fetaa ja lusikoi jogurttia pinnalle.

Kommentit (1)

Kabuli pulao

No nyt on fuusiokeittiötä... Saisin erittäin pitkiä katseita ja syviä huokauksia, jos menisin tällaista tarjoamaan iranilaisille tai afganistanilaisille tuttavilleni.

Riisistä: miksi sitä ei pestä etukäteen (vrt. sushiriisi), ja miksi jasmiiniriisi? Pesemätön riisi maistuu ikävän tärkkelyspitoiselta, jos on tottunut syömään pestyä. Käsittääkseni tähän pitäisi lisäksi nimenomaan käyttää mahdollisimman pitkää ja irtonaista, ei tahmaista riisiä. Suomalaisista kaupoista saatavista lähin lienee basmatiriisi, muuten kannattaisi suosia etnisistä kaupoista saatavia pitkiä riisilajikkeita.

Rusinoista: kannattaa huuhdella ja paistaa erikseen niin, että ne turpoavat mutteivät pala. Saavat näin aivan toisella tavalla makua. Olen maustanut niitä ja kullanruskeiksi ("pekoneiksi") paistamiani porkkanoita vielä kardemummalla ja kanelilla, mutta nämä mausteet eivät ehkä sovi katkaravun kanssa yhteen.