Heleä yleisvalkoviini, jonka hinta on alle kympin. Kevään parhaita löytöjä!

Mikä? Hoya de Cadenas Night Harvest 2016 on Kaakkois-Espanjan Valenciasta kotoisin oleva valkoviini, ja hintaluokassaan (9,35 e) kerrassaan mainio löytö.

Millainen? Raikas ja tasapainoinen viini, jonka makumaailmassa on limettiä, sitruunaa, aprikoosia ja melonia.

Minkä kanssa? Mainio makupari kala- ja äyriäisruuille, salaateille ja juustoille. Maistuu myös aperetiivina ja sellaisenaan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Kuka välittää?

Viikon viini: Supervalkkari alle kympillä

Hyvä kommentti "Espanja Ostoboikotissa"! Boikotoin kohdallani kaikkea mikä tulee Espanjasta eläinten, erityisesti metsästyskoirien, pöyristyttävän kohtelun vuoksi. Saksa toinen pirulainen, autojen päästöjen testaus apinoilla, kun itsenäisiä päätöksiä tekeviä ihmisiä on vapaaehtoisiksi pilvin pimein. Eettisyyttä viinisuosituksiinne, kiitos!
Lue kommentti
Espanja ostoboikotissa

Viikon viini: Supervalkkari alle kympillä

Muuten hyvä, mutta en osta mitään espanjalaista. Tämä primitiivinen porukka kohtelee eläimiä huonosti, ne kiduttavat ja hirttävät metsästyskoiransa, myös härkien kidutus ja tappaminen ovat niille ihan parasta viihdettä. Katalonia ovat ainoa sivistyneempi osa Espanjaa. Joten saisiko niitä viinisuosituksia Italiasta tai Saksasta?
Lue kommentti

Jos etsit sopivaa viiniä bolognesen tai lasagnen seuraan, tartu chiantiin.

Mikä? Ruffino Chianti 2016, 10,99 e, on toscanalainen keskitäyteläinen punaviini.

Millainen? Punaherukalta, karpalolta ja puolukalta maistuva viini on sopivan hapokas ja lempeästi tanniininen.

Minkä kanssa? Chianti on varma valinta bologneselle, jossa maistuu paitsi liha myös tomaatti ja päälle ripoteltava juusto. Viini tasapainottaa sekä tomaatin hapokkuutta että juuston täyteläisyyttä. Se sopii mainiosti myös lasagnen, lihatäytteisten raviolien ja muiden arkisempien liharuokien pariksi.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kermaista sienikastiketta ja paistettuja ahvenia? Valitse lasiisi kuiva ja mineraalinen valkoviini.

Mikä? La La Land Pinot Gris 2017, 13,15 e, on hapokas ja kuiva australialainen valkoviini.

Millainen? Viinin runsaassa maussa on päärynää, limettiä ja persikkaa sekä kalaruokiin istuvaa mineraalisuutta.

Minkä kanssa? Pinot gris on aromaattinen valkoinen rypäle, joka on kuin tehty runsaiden kalaruokien seuraan. Tämä viini toimii mainiosti voissa paistetun ja kermaisella sienikastikkeella silatun ahvenen, kuhan tai siian kanssa. Kalan tilalle voi vaihtaa myös possua tai kanaa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.