Heleä yleisvalkoviini, jonka hinta on alle kympin. Kevään parhaita löytöjä!

Mikä? Hoya de Cadenas Night Harvest 2016 on Kaakkois-Espanjan Valenciasta kotoisin oleva valkoviini, ja hintaluokassaan (9,35 e) kerrassaan mainio löytö.

Millainen? Raikas ja tasapainoinen viini, jonka makumaailmassa on limettiä, sitruunaa, aprikoosia ja melonia.

Minkä kanssa? Mainio makupari kala- ja äyriäisruuille, salaateille ja juustoille. Maistuu myös aperetiivina ja sellaisenaan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Espanja ostoboikotissa

Viikon viini: Supervalkkari alle kympillä

Muuten hyvä, mutta en osta mitään espanjalaista. Tämä primitiivinen porukka kohtelee eläimiä huonosti, ne kiduttavat ja hirttävät metsästyskoiransa, myös härkien kidutus ja tappaminen ovat niille ihan parasta viihdettä. Katalonia ovat ainoa sivistyneempi osa Espanjaa. Joten saisiko niitä viinisuosituksia Italiasta tai Saksasta?
Lue kommentti
Kuka välittää?

Viikon viini: Supervalkkari alle kympillä

Hyvä kommentti "Espanja Ostoboikotissa"! Boikotoin kohdallani kaikkea mikä tulee Espanjasta eläinten, erityisesti metsästyskoirien, pöyristyttävän kohtelun vuoksi. Saksa toinen pirulainen, autojen päästöjen testaus apinoilla, kun itsenäisiä päätöksiä tekeviä ihmisiä on vapaaehtoisiksi pilvin pimein. Eettisyyttä viinisuosituksiinne, kiitos!
Lue kommentti

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini testasi 30 roseeta kahdessa hintaluokassa. Kärkikymmenikön edullisin juoma on täydellinen piknikille.

Mikä? Soprasasso Rosato 2017 (12,90 e) on Koillis-Italiassa valmistettu lohenpunainen roseeviini. Se sopii täydellisesti aurinkoisen lomapäivän viiniksi lounaalla tai piknikkorin herkkujen mutkattomaksi kyytipojaksi.

Millainen? Kuivassa ja hapokkaassa maussa on vadelman, metsämarjojen ja punaherukan aromeja, ja jälkimaussa sopivasti ruusua, yrttejä ja mausteisuutta. Vaikka viini ei ole hinnalla pilattu, siinä on kiinnostavaa särmää.

Minkä kanssa? Kasvisten, kalaruokien ja äyriäisten seuraan – mutta myös monenlaisten muiden herkkujen.

Roseepruuvin jäsenet: Tuomas Tanttu, Essi Avellan ja Samuil Angelov. Lue lisää voittajaviineistä uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!