Tässäpä kesän paras mökkituliainen: edullinen ja raikas yleisvalkkari, joka sopii täydellisesti laiturilla nautittavaksi.

Mikä? Mutkaton ja edullinen portugalilainen valkoviini, joka on hintaansa (8,70 e) nähden aikamoinen löytö. Uutuus Alkon valikoimassa. Sekoitus neljästä rypäleestä.

Millainen? Suoraviivainen viini on persikkaisen päärynäinen ja kukkean limettinen. Plussaa ryhdistävästä hapokkuudesta ja alhaisesta alkoholiprosentista (9,5 %).

Minkä kanssa? Viilennettynä sellaisenaan. Sopii tarjota myös spritzerinä tai cocktailina raparperi-, seljankukka- tai mustaherukkamehulla höystettynä.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun kesäviinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Kuva: Alko

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini testasi 30 roseeta kahdessa hintaluokassa. Kärkikymmenikön edullisin juoma on täydellinen piknikille.

Mikä? Soprasasso Rosato 2017 (12,90 e) on Koillis-Italiassa valmistettu lohenpunainen roseeviini. Se sopii täydellisesti aurinkoisen lomapäivän viiniksi lounaalla tai piknikkorin herkkujen mutkattomaksi kyytipojaksi.

Millainen? Kuivassa ja hapokkaassa maussa on vadelman, metsämarjojen ja punaherukan aromeja, ja jälkimaussa sopivasti ruusua, yrttejä ja mausteisuutta. Vaikka viini ei ole hinnalla pilattu, siinä on kiinnostavaa särmää.

Minkä kanssa? Kasvisten, kalaruokien ja äyriäisten seuraan – mutta myös monenlaisten muiden herkkujen.

Roseepruuvin jäsenet: Tuomas Tanttu, Essi Avellan ja Samuil Angelov. Lue lisää voittajaviineistä uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!