Tässäpä kesän paras mökkituliainen: edullinen ja raikas yleisvalkkari, joka sopii täydellisesti laiturilla nautittavaksi.

Mikä? Mutkaton ja edullinen portugalilainen valkoviini, joka on hintaansa (8,70 e) nähden aikamoinen löytö. Uutuus Alkon valikoimassa. Sekoitus neljästä rypäleestä.

Millainen? Suoraviivainen viini on persikkaisen päärynäinen ja kukkean limettinen. Plussaa ryhdistävästä hapokkuudesta ja alhaisesta alkoholiprosentista (9,5 %).

Minkä kanssa? Viilennettynä sellaisenaan. Sopii tarjota myös spritzerinä tai cocktailina raparperi-, seljankukka- tai mustaherukkamehulla höystettynä.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun kesäviinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Kuva: Alko

Jos etsit sopivaa viiniä bolognesen tai lasagnen seuraan, tartu chiantiin.

Mikä? Ruffino Chianti 2016, 10,99 e, on toscanalainen keskitäyteläinen punaviini.

Millainen? Punaherukalta, karpalolta ja puolukalta maistuva viini on sopivan hapokas ja lempeästi tanniininen.

Minkä kanssa? Chianti on varma valinta bologneselle, jossa maistuu paitsi liha myös tomaatti ja päälle ripoteltava juusto. Viini tasapainottaa sekä tomaatin hapokkuutta että juuston täyteläisyyttä. Se sopii mainiosti myös lasagnen, lihatäytteisten raviolien ja muiden arkisempien liharuokien pariksi.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kermaista sienikastiketta ja paistettuja ahvenia? Valitse lasiisi kuiva ja mineraalinen valkoviini.

Mikä? La La Land Pinot Gris 2017, 13,15 e, on hapokas ja kuiva australialainen valkoviini.

Millainen? Viinin runsaassa maussa on päärynää, limettiä ja persikkaa sekä kalaruokiin istuvaa mineraalisuutta.

Minkä kanssa? Pinot gris on aromaattinen valkoinen rypäle, joka on kuin tehty runsaiden kalaruokien seuraan. Tämä viini toimii mainiosti voissa paistetun ja kermaisella sienikastikkeella silatun ahvenen, kuhan tai siian kanssa. Kalan tilalle voi vaihtaa myös possua tai kanaa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.