Parhaat viinit eivät tarvitse ruokaa tehdäkseen vaikutuksen, mutta päästessään ruokapöytään ne näyttävät vielä yhden puolen itsestään.

Italialainen fiano-rypäleestä tehty valkoviini, Mastroberardino Fiano di Avellino 2017 (16,28 e), on monipuolinen kalaviini.

Maku?

Intensiivisen hedelmäinen ja hapokas viini on kuiva. Siitä löytyy myös yrttisyyttä ja mineraalisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkä kanssa?

Valkoviini toimii niin sushille, mädille ja graavikalalle. Sitä voi hyvin tarjota myös paistetun kalan kanssa. Lohi, siika tai kuha kermaisessa valkoviinikastikkeessa sopii hyvin viinin seuraksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Alko

Viiniarvio on julkaistu aiemmin Glorian ruoka ja viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut lehden päätoimittaja Sanna Maskulin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla