Kokeile  chorizon tilalla kypsennettyjä bratwursteja. Kuva: Anna Huovinen.
Kokeile chorizon tilalla kypsennettyjä bratwursteja. Kuva: Anna Huovinen.

Valtakunnallisen hävikkiviikon kunniaksi Sopan viikonloppumenu valmistuu jääkaappiin unohtuneista raaka-aineista. Kierrätetty ruoka on kokkausoivalluksia täynnä! Juustonkannikat, elisen pasta ja eripariset kasvikset saavat uuden elämän, kun upotat ne quesadillojen ja gratiinin uumeniin.

Kätke juustonkannikat quesadilloihin

Rakenna lämpimät quesadillat tortilloista. Sipaise pintaan peston tai salsakastikkeen loput, murenna joukkoon fetaa, mozzarellaa tai raejuustoa, silppua joukkoon kasviksia ja raasta päälle reilusti juustoa. Vegeversion rinnalle teet helposti lihaisamman. Upota väliin edellisen päivän kypsää broileria kuin ruskistettua jauhelihaa. Viilaa makua tuoreilla yrteillä. Silppua joukkoon oman makusi mukaan basilikaa, timjamia tai mäkimeiramia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Pasta muuttuu gratiiniksi

Chorizo-kasvisgratiiniin uppoaa niin pikku pätkä chorizoa kuin runsaasti kasviksia, porkkanoita, sipulia, paprikaa ja parsakaalia. Gratiinikastike syntyy maidosta tai  sekoittamalla avatun kermapurkin kerman joukkoon vettä. Tomaattimurskasta hautuu itse tehty tomaattikastike. Tulisen ruuan ystävä voi silputa tomaattikastikkeen joukkoon chiliä, yrttien ystävä tuoreita yrttejä. Upota kasvisten ja kastikkeiden joukkoon eilisen päivän pasta ja gratiini on valmis uuniin kypsymään.

 

 

Inkivääri terästää kiisselin

Vanha kunnon appelsiinikeitto saa nostetta, kun viipaloit joukkoon runsaasti tuoretta inkivääriä. Viikonloppuun sopivaksi jälkiruoan tekee nokare tomusokerilla makeutettua mascarponea. Mascarponen voi korvata makurahkoilla tai appelsiinimarmeladilla notkistetulla maustamattomalla tuorejuustolla. Turkkilainen jogurtti sopii myös mainiosti appelsiini-inkiväärikeiton pinnalle.

 

Mitä juomaksi?

Espanjalainen sekoitepunaviini El Collao Roble (9,64 e) toimii sekä tomaattisten quesadillojen että chorizo-kasvisgratiinin kanssa. Luomuviinin maussa on ylikypsää herukkaa, luumun makeutta ja mausteisuutta, jotka istuvat aterian mausteisiin ja juustontäyteisiin makuihin. #juustoruokaviini

Reseptit ja valmistusohjeet:

Quesadillat

Chorizo-kasvisgratiini

Appelsiini-inkiväärikeitto ja mascarpone

Hyvää ruokahalua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla