Kaupallinen yhteistyö

Käyttövalmis teriyaki-kastike on todellinen ässä hihassa, kun haluat varmistaa, ettei simppelistä arkiruoasta puutu makua. Ota haltuun muutama helppo maustamisvinkki, joita voit soveltaa nopeasti ruoanlaitossa.

Viikolla keittiössä kannattaa luottaa yksinkertaisuuteen, ja mutkikkaat reseptit eri vaiheineen voi jättää suosiolla väliin.

Helpoin tapa oikaista mutkia on valita jokaiselle päivälle muutama raaka-aine, jotka valmistaa ja maustaa hyvin. Pari kasvista ja sen rinnalle annos kanaa, kalaa tai vaikkapa tofua riittää pitkälle. Tutut arjen suosikit, kuten paahdetut kasvikset, uunikana ja paistettu lohi, on helppo tuunata maustamalla ne hieman eri tavalla.

Herkullisen arkiruoan salainen ase löytyy jääkaapista. Käyttövalmis teriyaki-kastike on luottovalinta, kun pitää loihtia nopeasti hyvää. Soijakastikkeesta valmistetusta teriaykista löytyy luontaisesti reilusti umamia, ja siksi se antaa ruoalle hetkessä koukuttavan herkullisen maun. Teriyakia voi käyttää maustamiseen ennen kypsentämistä, paistamisen aikana ja annoksessa kastikkeena, eikä sen lisäksi muita mausteita tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vie arkiruoka uudelle tasolle - tuunaa suosikit teriyaki-kastikkeella! Nappaa tästä kolme käyttövinkkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivele pintaan

Jätä väliin valmiiksi marinoidut broilerinkoivet ja mausta ne itse minuutissa! Uunikanan pintaan saat makua helposti teriyaki-kastikkeella. Paista koivet uunissa kauniin ruskeiksi ja sivele lopuksi pintaan reilusti kastiketta. Paista vielä vartti ja paahda samalla kaveriksi kasviksia. Kokeile maustaa myös tutut lihapullat samaan tapaan teriyakilla - toimii!

Kokeile tahmean herkullisia teriyaki-lihapullia salaattikupeissa. Katso resepti!

Käytä kastikkeena tai dippinä

Jos tuttu salaatinkastike alkaa kyllästyttää, vaihda makumaailmaa! Täytä kulho salaatilla tai nuudeleilla. Kokoa päälle katkarapuja, vihanneksia ja tuoreita yrttejä, ja sekoita joukkoon teriyaki-kastiketta. Kastike sopii loistavasti myös hampurilaiseen, ja teriyakilla muunnat peruspihvin hetkessä aasialaistyyliseksi burgeriksi. Kokeile teriyakia myös naposteluvihannesten dippinä!

Marinoi pikana

Eikö aina ole aikaa maustaa pitkän kaavan mukaan? Lohifileen voi marinoida myös pikaversiona käyttövalmiilla teriyaki-kastikkeella. Levitä lohipalan pintaan reilusti kastiketta ja anna maustua puolisen tuntia. Paista kalaan hyvä paistopinta pannulla tai kypsennä se uunissa. Lisää kastiketta kalan pintaan ennen tarjoilua, ja tarjoile kasvisten ja riisin kanssa. Kokeile teriyakia myös tofun marinointiin!

 

Kikkoman Teriyaki -kastikkeet 

Teriyaki on japanilainen ruuanvalmistustapa, jossa grilliruoka maustetaan soijakastikepohjaisella maustekastikkeella. Teri tarkoittaa japaniksi kiiltoa, ja herkullisen maun lisäksi teriyaki-kastike antaakin ruoalle kauniin pinnan ja nopeuttaa ruskistumista.

Kikkoman Teriyaki -kastikkeiden perustana on luonnollisesti valmistettu soijakastike, joka koostuu vain neljästä raaka-aineesta. Tuotteita voi käyttää monipuolisesti erilaisissa arkiruoissa mausteena, kastikkeena, dippinä ja marinadina.

Valikoimaan kuuluu kolme erilaisilla mausteilla viimeisteltyä kastiketta: paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu teriyaki-kastike, paahdetulla valkosipulilla maustettu teriyaki-kastike sekä hunajalla maustettu Teriyaki BBQ -kastike

 


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla