Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 71 keittokirjaan.

Tahmean herkulliset lihapullat nautitaan kätevästi salaattikupeista. Täytä kuperat salaatinlehdet rapealla kaalisalaatilla ja teriyakilla maustetuilla lihapullilla. Nämä sormisyötävät valmistuvat nopeasti vaikka arki-illan herkutteluun.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Teriyaki-lihapullat salaattikupeissa

Ainekset

400
g
possun jauhelihaa tai sika-nautaa
1
kananmuna
1
dl
panko- tai korppujauhoja
2
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
1/2
tl
suolaa
Kikkoman Teriyaki -kastiketta (paahdettu valkosipuli, BBQ tai paahdettu seesami)
Salaattikupit
2
keräsalaattia tai sydänsalaattia
1
pieni punakaali
2
porkkanaa
4
retiisiä
1
limen mehu
tuoretta korianteri ja minttua

Työvaiheet

  • Lisää jauhelihaan kevyesti vatkattu kananmuna ja pankojauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Sekoita joukkoon hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri ja silputut kevätsipulin varret. Mausta suolalla.
  • Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Nosta lihapullat halutessasi lautasella pakastimeen 10 minuutiksi. Näin ne säilyttävän paistuessa paremmin pyöreän muodon.
  • Levitä lihapullat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  • Valmista salaattikupit. Leikkaa punakaali, kuoritut porkkanat ja retiisit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleet kulhossa salaatiksi. Purista joukkoon limen mehu.
  • Juuri ennen kun lihapullat ovat kypsiä, sivele niiden pintaan Kikkoman Teriyaki -kastiketta. Laita pelti takaisin uuniin pariksi minuutiksi.
  • Irrota keräsalaatista lehdet ja lusikoi niiden päälle kaalisalaattia. Nosta lihapullat salaattikuppeihin. Ripottele pinnalle kevätsipulisilppua, seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria.

Katso kolme muuta vinkkiä teriyaki-kastikkeen käyttöön!

Kommentit (1)

🍔

Hui.katsoin tuosta is.kuvasta että olis ollut hämähäkki lihapullat..mut onneksi ei.Varmaa hyvää,n amm..

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Maailman helpoimmassa kesäpastassa ainekset yksinkertaisesta pilkotaan ja sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Valmista! Mehevä lohi kypsyy kuuman pastan ja limettimehun ansiosta hieman, ja jää upean meheväksi.

Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäinen lohi-avokadopasta

Ainekset

400
g
pastaa
400
g
lohta
2
varsisipulia
5
retiisiä
2
avokadoa
2
avomaankurkkua
3
rkl
soijaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Laita pastalle vesi kiehumaan. Pilko pastan kiehuessa lohi pieniksi kuutioiksi. Siivuta retiisit ja sipulit. Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja leikkaa juustohöylällä kurkut suikaleiksi.
  2. Keitä ja valuta pasta. Lisää kuuman pastan joukkoon lohikuutiot ja vihannekset. Sekoita hyvin. Lisää soija ja öljy. Purista limettien mehu pastan joukkoon ja sekoita.

Kommentit (2)

Ekku

Voiko lohta oikeasti kypsyä noin vaan?

Nuudelipasta

Nythän tämä kääntyi jo itämaisiksi nuudeleiksi tuon soijan vuoksi. Itse teen tätä samaa pastaa lisäämällä öljyksi seesamiöljyä ja mukaan munakassiivuja sekä misotahnaa. Kesällä ihanaa, kun syö kylmänä, ja ilman tuota lohtakin on superhyvää.

Hyvä terveys on lisännyt 106 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta terveellisempi pyttipannu! Paista edellisenä päivän yli jäänyt riisi pannulla, ja yhdistä kasviksiin sekä härkikseen.

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-riisipannu

Ainekset

2
rkl
hasselpähkinöitä
1
rkl
seesaminsiemeniä
3
porkkanaa
1
parsakaali
3
kevätsipulia
2
tl
öljyä
4
dl
keitettyä täysjyväriisiä
1
pkt (250 g)
härkäpapuvalmistetta (Härkis TexMex)
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
soijakastiketta
2
tomaattia kuutioina
Korianteria

Työvaiheet

  1. Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmiksi. Paahda pähkinärouhetta ja seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinä-siemenseos syrjään pannulta. Suikaloi porkkanat ja leikkaa parsakaali suupalan kokoisiksi nupuiksi. Hienonna kevätsipuli. Paista kasviksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Porkkana ja parsakaali saavat jäädä reilusti napakoiksi.
  2. Lisää pannulle kypsä riisi ja härkis. Jatka paistamista vielä pari minuuttia tai kunnes riisi ja härkis ovat kunnolla kuumentuneet.
  3. Mausta pannu limetin mehulla ja soijalla ja sekoita joukkoon tomaattikuutiot. Ripottele valmiin ruoan pinnalle pähkinä-siemenseosta ja tuoretta korianteria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin nopea arkiburrito syntyy niistä aineksista, mitä jääkaapista löytyy. Maukkaat burritot viimeistellään uunissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiistaiburritot

Ainekset

400
g
jauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
jauhettua kardemummaa
(ripaus cayennepippuria)
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
suolaa
pippuria
Lisäksi
1
tlk (400 g)
mustapapuja
400
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni
punasipuli
1
pkt (8 kpl)
vehnätortilloja
2
dl
juustoraastetta (esim. emmental)
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
limetti
(créme fraîchea)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista jauheliha ruskeaksi ja rapeaksi, noin 5–10 minuuttia. Käytä isoa pannua, jotta pannu pysyy kuumana ja liha ruskistuu eikä ala keittyä.
  2. Lisää kuivat mausteet (jos haluat tulisen lisäpotkun, myös cayennepippuria). Paista pari minuuttia ja raasta sekaan valkosipulin kynnet. Lisää tomaattipyree ja vesi. Vähennä lämpöä ja hauduta 5 minuuttia.
  3. Kastikkeen hautuessa valuta mustapavut siivilässä. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja suikaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
  4. Mausta valmis kastike suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lusikoi tortillojen sisään 2–3 rkl täytettä ja kääri ne rullalle. Asettele rullat tiiviisti rinnakkain leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele rullien päälle mustapavut ja juustoraaste. Paahda uunin keskiosassa noin 8 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja paistunut kullankeltaiseksi.
  6. Ripottele tomaatit ja sipulit tortillojen päälle ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden, kuten tuoreen korianterin, limetin, jalapeñojen ja créme fraîchen kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Aineksista puuttuu mustapavut?

Nimim. Erkki

Nuohan ovat enchilladoja...

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kyllä mustapavut on mainittu raaka-ainelistassa. Ne ovat ensimmäinen aines "Lisäksi"-väliotsikon alla :)