Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 73 keittokirjaan.

Tahmean herkulliset lihapullat nautitaan kätevästi salaattikupeista. Täytä kuperat salaatinlehdet rapealla kaalisalaatilla ja teriyakilla maustetuilla lihapullilla. Nämä sormisyötävät valmistuvat nopeasti vaikka arki-illan herkutteluun.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Teriyaki-lihapullat salaattikupeissa

Ainekset

400
g
possun jauhelihaa tai sika-nautaa
1
kananmuna
1
dl
panko- tai korppujauhoja
2
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
1/2
tl
suolaa
Kikkoman Teriyaki -kastiketta (paahdettu valkosipuli, BBQ tai paahdettu seesami)
Salaattikupit
2
keräsalaattia tai sydänsalaattia
1
pieni punakaali
2
porkkanaa
4
retiisiä
1
limen mehu
tuoretta korianteri ja minttua

Työvaiheet

  • Lisää jauhelihaan kevyesti vatkattu kananmuna ja pankojauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Sekoita joukkoon hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri ja silputut kevätsipulin varret. Mausta suolalla.
  • Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Nosta lihapullat halutessasi lautasella pakastimeen 10 minuutiksi. Näin ne säilyttävän paistuessa paremmin pyöreän muodon.
  • Levitä lihapullat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  • Valmista salaattikupit. Leikkaa punakaali, kuoritut porkkanat ja retiisit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleet kulhossa salaatiksi. Purista joukkoon limen mehu.
  • Juuri ennen kun lihapullat ovat kypsiä, sivele niiden pintaan Kikkoman Teriyaki -kastiketta. Laita pelti takaisin uuniin pariksi minuutiksi.
  • Irrota keräsalaatista lehdet ja lusikoi niiden päälle kaalisalaattia. Nosta lihapullat salaattikuppeihin. Ripottele pinnalle kevätsipulisilppua, seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria.

Katso kolme muuta vinkkiä teriyaki-kastikkeen käyttöön!

Kommentit (1)

🍔

Hui.katsoin tuosta is.kuvasta että olis ollut hämähäkki lihapullat..mut onneksi ei.Varmaa hyvää,n amm..

Me Naiset on lisännyt 875 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Raejuustosta, kurpitsansiemenistä ja rukolasta valmistuu ihanan mehevä pesto. Surauta soosi valmiiksi pastan kypsyessä, sekoita se valutetun pastan joukkoon ja luottoruoka on valmis!

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustopestopasta

Ainekset

1
dl
kurpitsansiemeniä
2–4
valkosipulinkynttä
1
rs (125 g)
rukolaa
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (200 g)
rasvatonta raejuustoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2–1
dl
vettä
Lisäksi
300
g
täysjyväspagettia
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia ja laita ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon.
  2. Hienonna joukkoon valkosipulit, lisää rukolat, basilikat ja raejuusto. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä.
  3. Keitä pastaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1–2 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä.
  4. Laita pasta takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan ja sekoita voimakkaasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salaattia pannulla? Kyllä! Tämän salaatin maun salaisuutena ovat paistetut chorizot ja niiden rasvassa pyöräytetyt sydänsalaatit. Pehmeä piimäkastike sitoo maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissi-makkarasalaatti

Ainekset

300
g
vihreitä papuja
4
maissintähkää
200
g
chorizo-tuoremakkaraa
2
valkosipulinkynttä
3
sydänsalaattia
3
dl
rucolaa
1/2
dl
suolapähkinöitä
Piimäkastike
1
dl
piimää
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1.  Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistamisen ajan.
  2. Taita pavuista kannat pois. Keitä papuja ja maissintähkiä vedessä 3–4 minuuttia. Jäähdytä ne kylmällä vedellä. 
  3. Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa maissinjyvät veitsellä irti tähkästä.
  4. Paista makkarat pannussa kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissit, ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos salaattivadille, laita pannu puhdistamatta takaisin kuumalle levylle ja paista sydänsalaatin leikkuupintoja chorizon rasvassa noin minuutti. Lisää sydänsalaatit ja rucola vadille. Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 245 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Mehevät, kaalikääryleiltä maistuvat pihvit ovat pelastuksesi silloin, kun et jaksa rullata perinteisiä kääryleitä. Ja mikä parasta: ne valmistuvat alle puolessa tunnissa!

Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalikäärylepihvit

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
voita
2
ruukkua (100 g)
mustakaalia
1
ruukku
meiramia
1
dl
kypsiä ohrasuurimoita
3/4
dl
kermaa
2
rkl
siirappia
2
rkl
voisulaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
400
g
jauhelihaa
Päälle
8
nokaretta kylmää voita
2
tl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa ja siirrä jäähtymään.
  2. Hienonna mustakaalin lehdet ja meirami.
  3. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuli, (jäähtyneet) ohrasuurimot, kerma, siirappi, voisula ja mausteet. Lisää jauheliha. Sekoita ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  4. Muotoile massa pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Höylää päälle ohuet nokareet voita ja valuta päälle siirappia.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsät. Tarjoa puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Mihin jauheliha tulee?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, jauheliha tulee muiden keskenään sekoitettujen ainesten joukkoon. Nyt tieto löytyy ohjeestakin!

Kaisu P. on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattijuustocurry

Ainekset

1
Kpl
Sipuli
1
Kpl
Valkosipulinkynsi
1
Rkl
Öljyä
1
Tl
garam masala
1/2
Tl
Juustokumina
1/2
Tl
Inkivääri raaste
400
G
Pinaatti (pakaste)
1
dl
Ruokakerma
1
dl
Turkkilainenjugurtti
200
G
Kotijuustoa
n. 1/2
Tl
Suola

Työvaiheet

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, juustokuminalla ja inkivääriraasteella. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Lisää turkkilainenjugurtti. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Mausta suolalla. Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.

Kommentit (0)