Kiitospäivän kurpitsapiirakka (pumpkin pie)
Ainekset
Työvaiheet
Alkuperäinen resepti: http://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/pumpkin-pie-recipe.html
Piirasvuoka n. 28 cm halkaisija. Itse käytin myskikurpitsaa. Maku oli erinomainen.
Kypsennä kurpitsa joko keittämällä tai uunipellillä. Jos kypsennät uunissa, pilko kurpitsat ja laita uunipellille 160 asteeseen noin tunniksi tai kunnes kurpitsa on pehmeää. poista siemenet ja kuoret. Soseuta kurpitsa.
Laita tuorejuusto kulhoon, sekoita, lisää kurpitsasose, sokeri, sulatettu voi, munat, creme fraiche ja mausteet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kaulitse taikina voideltuun piirasvuokaan ja esipaista taikinaa 10-20 min. tai taikinaohjeen mukaan. (Käytä pohjan päällä painona esim. herneitä). Kaada kurpitsaseos esipaistetun pohjan päälle.
Paista piirasta vielä n. 50 min. Kurpitsasose on kuumana vielä "höllyvää". Jäähdytä piiras ja tarjoile kermavaahdon kanssa.
Mahtavia reseptejä sulla! Kiitos, todella hyvältä näyttää.