Himalaja on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kiitospäivän kurpitsapiirakka (pumpkin pie)

Ainekset

Taikinakuori
1-2
kpl
pakastepiirastaikinaa tai omatekoista piirastaikinaa
Piirastäyte
1-2
kpl
kurpitsaa tai valmista kurpitsasosetta n. 4,5 dl
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (es. Philadelphia)
2,5
dl
sokeria (tai hiukan vähemmän)
1/4
tl
suolaa
1-2
kpl
kananmunaa
2
kpl
munankeltuaisia
1
prk
creme fraichea tai kermaviiliä (half and half)
2/3
dl
sulatettua voita
1
tl
vaniljaesanssia
1/2
tl
kanelia
1/4
tl
inkiväärijauhetta (jos haluat)
Piiraan pintaan
kermavaahtoa

Työvaiheet

Alkuperäinen resepti: http://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/pumpkin-pie-recipe.html

Piirasvuoka n. 28 cm halkaisija. Itse käytin myskikurpitsaa. Maku oli erinomainen.

Kypsennä kurpitsa joko keittämällä tai uunipellillä. Jos kypsennät uunissa, pilko kurpitsat ja laita uunipellille 160 asteeseen noin tunniksi tai kunnes kurpitsa on pehmeää. poista siemenet ja kuoret. Soseuta kurpitsa.

Laita tuorejuusto kulhoon, sekoita, lisää kurpitsasose, sokeri, sulatettu voi, munat, creme fraiche ja mausteet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kaulitse taikina voideltuun piirasvuokaan ja esipaista taikinaa 10-20 min. tai taikinaohjeen mukaan. (Käytä pohjan päällä painona esim. herneitä).  Kaada kurpitsaseos esipaistetun pohjan päälle. 

Paista piirasta vielä n. 50 min. Kurpitsasose on kuumana vielä "höllyvää". Jäähdytä piiras ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

Kommentit (1)

Hanna Jensen_2
Seuraa 
Liittynyt28.4.2014

Mahtavia reseptejä sulla! Kiitos, todella hyvältä näyttää.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla