Maailman monikäyttöisin kakkuresepti.
Kakkutaikina, joka taipuu moneen. Kokeile siitä muunneltuja banaanileipää, marjapiirakkaa ja päärynä-kinuskikakkua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10
15 min + 35 min paisto
Helppo
Luottokakun perusohje
Ainesosat
150
g
voita
2
dl
maustamatonta jogurttia
2
munaa
4
dl
vehnäjauhoja
1½
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
Vuokaan
voita
korppujauhoja
Vaiheet
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa hellalla. Sekoita leivontakulhossa jogurtti ja voisula. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti puuharukalla tai pyörövispilällä.
2. Lisää kaikki kuivat aineet niin, että kohotusaineet menevät hyvin sekaisin. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 35 minuuttia.