Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Thaimaan-lomilta tuttu suolaisen tulinen mango-herkku sopii kookoskiisselin lempeään seuraan. Mikä ihana makea aamun aloitus!

Matkusta viikonloppuaamuna kaukomaille tämän makean viilentävän herkun myötä. Mango, kookos, chili ja limetti tuovat mieleen thaimaanloman palmujen alla.

Kookosmaidosta keitetään kiisseli, joka kannattaa tehdä ensimmäisenä valmiiksi jääkaappiin jäähtymään. Kiisseliä tehdessä on hyvä muistaa maltti lämpötilan kanssa ja sekoittaa seosta koko muutaman minuutin keittämisen ajan. Lopuksi pinnalle ripoteltu sokeri estää ikävän kalvon muodostumisen.

Kiisselin kanssa tarjotaan chilisuolalla ja limetillä maustettuja mangoviipaleita. Mangoviipaleet ovat parhaimmillaan, jos ne ehtivät maustua parikymmentä minuuttia. Trooppinen annos viimeistellään paahdetuilla kookoshiutaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chili-suolalla maustettu mango ja kookoskiisseli

Ainekset

2
kypsää mangoa
2
limetin kuori
1
limetin mehu
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa mangot kuorettomiksi haarukkapaloiksi. Raasta limettien vihreä kuoriosa kulhoon. Purista joukkoon yhden limetin mehu. Lisää kuoriraasteeseen chilihiutaleet, sokeri ja suola.

  2. Sekoita mausteseos mangopalojen joukkoon ja anna maustua vähintään 20 minuuttia.

Kookoskiisseli

Ainekset

1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
3
dl
maitoa tai kaurajuomaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
ripaus suolaa
PINNALLE
2
rkl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa kookosmaito, maito tai kaurajuoma, sokeri ja maissitärkkelys.

  2. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla koko ajan kattilan pohjaa myöten sekoittaen.

  3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää suola. Jaa kiisseli annoskulhoihin, ripottele pinnalle ohut kerros sokeria. Anna annosten jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja jäähdytä ne sitten jääkaapissa.

  4. Paahda kookoshiutaleita hetki kuumalla kuivalla pannulla. Kaada hiutaleet lautaselle jäähtymään. Tarjoa kiisseli maustettujen mangojen ja kookoshiutaleiden kanssa.

Vinkki Voit tehdä maustetut mangot ja kiisselin valmiiksi jääkaappiin tarjoamista edeltävänä päivänä.

Kommentit (4)

Vierailija

Kun puhutaan suomalaisesta retroruuasta, niin siihen ei todellakaan liitetä kookosmaitoa.

kiisulintekijä

"Kun puhutaan suomalaisesta retroruuasta, niin siihen ei todellakaan liitetä kookosmaitoa."

EI niin. Eikä siihen kuulunut kaurajuoma, enempää, kuin mangotkaan..

Jos se olikin thailaisten retroruoka...:)

Maitokiisseli kuumana on tosi hyvää myös pakastemarjojen päälle. Njam.

Vierailija

Niinpä ehkä tuo ruokalan otsikko ei ollut tarkkaan harkittu, jos siinä todellakin piti lukea thaimaalainen retroherkku:)

TittaO

Kun laittaa kelmun kiinni kiisselin pintaan, niin siihen ei synny ikävää kalvoa.
Pitääpä kokeilla 👍 Kiisselit ovat hyviä, kun eivät ole liian paksuja. Puuroihin olen allergisena kookosmaitoa käyttänyt ja pidän siitä. Kauramaidolle sanon kiitos ei, mutta soijamaito sopii hyvin kookosmaidon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.