
Thaimaan-lomilta tuttu suolaisen tulinen mango-herkku sopii kookoskiisselin lempeään seuraan. Mikä ihana makea aamun aloitus!
Matkusta viikonloppuaamuna kaukomaille tämän makean viilentävän herkun myötä. Mango, kookos, chili ja limetti tuovat mieleen thaimaanloman palmujen alla.
Kookosmaidosta keitetään kiisseli, joka kannattaa tehdä ensimmäisenä valmiiksi jääkaappiin jäähtymään. Kiisseliä tehdessä on hyvä muistaa maltti lämpötilan kanssa ja sekoittaa seosta koko muutaman minuutin keittämisen ajan. Lopuksi pinnalle ripoteltu sokeri estää ikävän kalvon muodostumisen.
Kiisselin kanssa tarjotaan chilisuolalla ja limetillä maustettuja mangoviipaleita. Mangoviipaleet ovat parhaimmillaan, jos ne ehtivät maustua parikymmentä minuuttia. Trooppinen annos viimeistellään paahdetuilla kookoshiutaleilla.
Chili-suolalla maustettu mango ja kookoskiisseli
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa mangot kuorettomiksi haarukkapaloiksi. Raasta limettien vihreä kuoriosa kulhoon. Purista joukkoon yhden limetin mehu. Lisää kuoriraasteeseen chilihiutaleet, sokeri ja suola.
-
Sekoita mausteseos mangopalojen joukkoon ja anna maustua vähintään 20 minuuttia.
Kookoskiisseli
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kattilassa kookosmaito, maito tai kaurajuoma, sokeri ja maissitärkkelys.
-
Kuumenna seos kiehuvaksi samalla koko ajan kattilan pohjaa myöten sekoittaen.
-
Anna kiehua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää suola. Jaa kiisseli annoskulhoihin, ripottele pinnalle ohut kerros sokeria. Anna annosten jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja jäähdytä ne sitten jääkaapissa.
-
Paahda kookoshiutaleita hetki kuumalla kuivalla pannulla. Kaada hiutaleet lautaselle jäähtymään. Tarjoa kiisseli maustettujen mangojen ja kookoshiutaleiden kanssa.
Vinkki Voit tehdä maustetut mangot ja kiisselin valmiiksi jääkaappiin tarjoamista edeltävänä päivänä.
Kun puhutaan suomalaisesta retroruuasta, niin siihen ei todellakaan liitetä kookosmaitoa.
"Kun puhutaan suomalaisesta retroruuasta, niin siihen ei todellakaan liitetä kookosmaitoa."
EI niin. Eikä siihen kuulunut kaurajuoma, enempää, kuin mangotkaan..
Jos se olikin thailaisten retroruoka...:)
Maitokiisseli kuumana on tosi hyvää myös pakastemarjojen päälle. Njam.
Niinpä ehkä tuo ruokalan otsikko ei ollut tarkkaan harkittu, jos siinä todellakin piti lukea thaimaalainen retroherkku:)
Kun laittaa kelmun kiinni kiisselin pintaan, niin siihen ei synny ikävää kalvoa.
Pitääpä kokeilla 👍 Kiisselit ovat hyviä, kun eivät ole liian paksuja. Puuroihin olen allergisena kookosmaitoa käyttänyt ja pidän siitä. Kauramaidolle sanon kiitos ei, mutta soijamaito sopii hyvin kookosmaidon kanssa.