Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 241 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sicapellen keittiömestari Simona Milazzo peri nerokkaan kanapadan reseptin italialaiselta tädiltään. Tämä pata hautuu liedellä kannen alla lähes itsekseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maalaiskananrintaa timjamin ja perunoiden kanssa

Ainekset

6
isoa kiinteää perunaa
4
salottisipulia
1
ruukku timjamia
½
dl
oliiviöljyä
4
luullista ja nahallista maalaiskanan tai broilerin rintaleikettä
1
tl
+ 1 tl suolaa
½
tl
+ ½ tl mustapippuria myllystä
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi perunat 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa, korkeareunaisessa kasarissa ja ruskista rintaleikkeet nahkapuoli ylöspäin kovalla lämmöllä. Käännä leikkeet nahkapuoli alaspäin. Vähennä lämpöä ja ripottele leikkeille 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria.
  3. Lisää kerroksittain perunaa, sipulia ja timjamia. Ripottele 1 tl suolaa ja ½ tl pippuria perunoiden ja sipulien lomaan. Lisää päälle muutama nokare voita. Laita kansi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia. Tarkista välillä, ettei broileri pala.

Kommentit (14)

Vierailija

Laitetaanko perunasipulisekoitus ruskistettujen broilerin päälle?
Missä lämpötilassa uuniin?
122

Vierailija

"Uuni tekee loput" mutta ohjeessa ei uunia mainita lainkaan?

Vierailija

Aikaa menee tunti, mutta kuitenkin ruokaa haudutetaan vielä 1,5 tuntia sen jälkeen kun ensin on kuorittu, pilkottu, ruskistettu jne?

Vierailija

Tosta jää mielikuva, että kypsennetään ilman nestettä liedellä. En kokeilisi. Heh

Vierailija

Joo, jotain häikkää noissa minuuteissa ja tunneissa on. Itse tekisin valurautapadassa, ensin liedellä ja sitten tunniksi kahdeksi uuniin..

Mutta onko jossain kaupassa sielä luullista rintaleikettä, minä en ole sitä nähnyt enää muutamaan vuoteen, paistileikkeeseen olen siirtynyt.  Koivet ei oikein toimi tässä reseptissä, eivät mahdu paistumaan.

uunissa1515

Uunissa on klo 15.15., 8 kpl  ruskistettua maalaisleikkeitä, 9 isoa perunaa, 4 tavan sipulia, ruukku timjamia. 1/2 dl ölyä,  1 dl kasvislientä ja 50 g voita. Saa nährä mitä tulee. ajastus 90 min

1645

90 min  170 , perunat kaipaa vielä lämpöä. Otin kannen pois ja laitoin 250. Lientä liikaa, oma vika. Ölyä, voita, kasvislientä, vähempi riittää. Maistoin peruna + liemi, ei huono.

Cinnamonbun
Seuraa 
Liittynyt10.4.2019

Kokeilin reseptiä ja ihan hyvää tuli. Maut olivat minun mieleeni. Erityisesti salottisipulista tuli hyvää. Laitoin rintaleikkeet pannulla paistamisen jälkeen kannelliseen uunipataan ja perunat+sipuli+timjami kerroksittain päälle ohjeen mukaan. Paistoin 175 C asteessa 1,5 tuntia. Olisi ehkä 15 min voinut olla kauemminkin. Lisänestettä ei kyllä tarvitse, sillä broilerista tulee nestettä. Teen kyllä uudestaan toistekin.

Vierailija

Voiko nämä laittaa keraamiseen vuokaan uuniin ja folion päälle? Voisiko joku osaava tarkentaa ohjetta vielä.

Vierailija

Niin mistä sitä "luullista maalaiskananrintaa" saa?

Vierailija

Toimiiko niinkuin vanhanajan ’keikauskakku? Pitää kokeilla ihan mielenkiinnosta😊

Vierailija

Paistileikkeillä toimii loistavasti ja haudutin liedellä - ei kuivunut ja oli todella  maukasta!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, ne olivatkin harmillisesti jääneet kokonaan huomioimatta.

Eli: tämä mahtava ruoka kypsennetään kokonaan liedellä. Ingressissä oli epähuomiossa mainittu uuni, tämä erhe on nyt korjattu. Valmistukseen kuluu kaikkiaan noin 1 t 45 min. Ideana on, että ainekset kypsyvät rauhassa kannen alla. Luulliset rintaleikkeet tai paistileikkeet toimivat tässä varmasti yhtä hyvin.

Laura

Voi voi..ei maistunut miltään..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Perhosbroileri leikataan halki, maustetaan ja grillataan mahtavan mehukkaaksi. Ota avuksi lihalämpömittari: kypsä kana on 75-asteista. Hedelmäinen kirsikkakastike maistuu kanan ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + 4–24 t
Vaikeustaso
Helppo

Perhosbroileri

Ainekset

1
(n. 1,5 kg)
broileri
Marinadi
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Glaseerauskastike
1
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
3
rkl
hunajaa
2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa Maria)

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri perhoseksi: Laita lintu rintapuoli alaspäin leikkuu- laudalle. Leikkaa keittiösaksilla pyrstön kumminkin puolin selkäranka irti koko matkalta, jotta broileri avautuu litteäksi.
  2. Purista sitruunan mehu paksuun suljettavaan muovipussiin. Kuori valkosipulit ja raasta ne mehuun. Lisää öljy ja mausteet. Laita broileri marinadiin ja anna maustua kylmässä 4–24 tuntia.
  3. Ota kana marinadista ja kuivaa liha talouspaperilla. Levitä broileri työalustalle. Paina lihan läpi ristikkäin muutama iso grillitikku, jotta sitä on helpompi kääntää.
  4. Yhdistä pienessä kattilassa glaseerauskastikkeen ainekset. Keitä viisi minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  5. Kuumenna grilli noin 175 asteeseen. Laita liha suoralle lämmölle. Grillaa kumpaakin puolta noin 10 minuuttia niin, että broileri saa kunnolla väriä. Sivele välillä pintaan glaseerauskastiketta.
  6. Siirrä broileri epäsuoralle lämmölle. Grillaa 30–40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääntele broileria usein, jotta liha kypsyy tasaisesti. Sivele välillä pintaan kastiketta.

Vinkki! Voit testata kypsyyden pistämällä veitsellä tai terävällä tikulla reiden paksuun osaan. Kypsästä broilerista tihkuu kirkasta nestettä.

Purjotapakset

Ainekset

4
purjoa
1
pss (200 g)
padron-paprikoita
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Kastike
2
dl
pakastettuja kirsikoita
1
salottisipuli
1
dl
rypsiöljyä
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike maustumaan. Sulata kirsikat mikrossa ja pilko ne kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kirsikoiden joukkoon sipulit ja loput kastikkeen ainekset.
  2. Lämmitä grilli tai kuumenna hiillos. Levitä hiilet grillin toiselle laidalle.
  3. Grillaa purjoja suoralla lämmöllä 10 minuuttia. Kun pinta on tummunut, siirrä purjot epäsuoraan lämpöön ja kypsennä pehmeiksi eli noin 10 minuuttia.
  4. Grillaa paprikat nopeasti kuumalla lämmöllä molemmin puolin.
  5. Poista purjojen uloin kerros ja leikkaa sisus muutamaan osaan. Laita purjot ja paprikat kulhoon, lisää tilkka öljyä ja suolaa. Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa.