Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Gluteeniton
15:00 | 27.3.2019

Nollan kala ja mesiangervokastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ravintola Nollan suosikkiannos on niin hyvää, että sen resepti kannattaa nyt ottaa talteen. Mesiangervo on ihana makupari voikastikkeelle. Mesiangervoa löydät luontaistuotekaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 15 min
Helppo

Nollan kala ja mesiangervokastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
valkoista kalaa (siika tai kuha)
1½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Sipulikreemi
4
isoa sipulia
karkeaa merisuolaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Mesiangervikastike
1
pieni sipuli
1½
dl
kuivaa valkoviiniä
2
rkl
valkoviinietikkaa
250
g
voita
2
rkl
kuivattuja mesiangervon kukkia
(suolaa)

Vaiheet

  1. Tee sipulikreemi. Ripottele merisuolaa runsaasti uunipellille. Nosta sipulit kuorineen suolapedille ja paahda 180 asteessa noin 1 t. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa hyvin pieneksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä sipulia, viiniä ja etikkaa kattilassa, kunnes nesteestä on jäljellä ¾. Siivilöi kastike toiseen kattilaan ja pidä se miedolla lämmöllä. Kuutioi ja lisää voi pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä ja lisää mesiangervon kukat. Anna maustua 10 minuuttia ja siivilöi.
  3. Pyydä kalakauppiasta leikkaamaan kala auki ”perhoseksi”. (Kalan tulee olla myös suomustettu ja pää ja ruodot poistettu). Mausta. Kypsennä 180-asteisessa uunissa pellin päällä noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  4. Tarjoa mesiangervokastikkeen, sipulikreemin, paahdetun perunan ja friteerattujen leivänmurujen kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Nollan kala
mesiangervo
Mesiangervokastike
päivän katiska
gluteeniton deli
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini