Täysjyväkuskus tekee salaatista ruokaisamman ja savutofu tuo aromia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
25 min
Helppo
Tofusalaatti
Ainesosat
1
dl
täysjyväkuskusia
1 1/2
dl
kiehuvaa vettä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
1/4
jättisipulia
100
g
lehtikaalia
2
rkl
sitruunamehua
sokeria ja suolaa
2
rkl
öljyä
200
g
erilaisia tomaatteja
Lisäksi
200
g
savutofua
1
rkl
paahdettua hasselpähkinää
öljyä paistamiseen
Vaiheet
- Mittaa kuskus kulhoon. Sekoita joukkoon kiehuva vesi, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Peitä kulho foliolla ja jätä turpoamaan huoneenlämpöön noin 10 minuutiksi.
- Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Poista lehtikaalista keskiruoti ja leikkaa suikaleiksi. Laita kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, öljy, suola ja sokeri.
- Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Sekoita tomaattikuutiot sekä marinoitu sipuli ja lehtikaali kuskusin joukkoon.
- Paahda hasselpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinät sivuun pannulta. Leikkaa tofu viipaleiksi ja paista viipaleita pannulla muutama minuutti niin, että ne ovat kauniin ruskeita.
- Lusikoi kuskussalaattia lautasille ja nosta tofupalat annoksen päälle. Rouhi paahdettuja hasselpähkinöitä ja ripottele lopuksi salaatin pinnalle.