Kahvivanukkaaseen tarvitaan vain espressoa, mantelimaitoa, chiansiemenia ja tuoreita marjoja. Jos haluat herkusta jälkiruokamaisemman, lisää joukkoon ripaus ruokokidesokeria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
10 min
Helppo
Kahvi-chiansiemenvanukas
Ainesosat
½
dl
vahvaa kahvia kylmänä (espresso)
3
dl
makeuttamatonta mantelimaitoa
¾
dl
chiansiemeniä
1½
dl
karhunvatukoita tai muita tuoreita marjoja
(ripaus ruokosokeria)
Vaiheet
- Mittaa kahvi, mantelimaito ja chiansiemenet kannelliseen kulhoon ja sekoita. Anna turvota jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Sekoita vanukasta kerran noin tunnin turpoamisen jälkeen.
- Nauti vanukas tuoreiden marjojen kanssa.
Vinkki! Jos haluat vanukkaan pinnalle cappuccinomaisen vaahdon kuten kuvassa, vaahdota tilkka kylmää mantelimaitoa.