Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 19.12.2025

Pekaanipiiras

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Pekaanipiiras on täydellistä makeaa maailmalta. Jos haluat tehdä vegaanisen piirakan, korvaa piirakkapohjassa muna puolikkaalla soseutetulla banaanilla ja täytteessä taas pehmeällä tofulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12 palaa
Helppo

Pekaanipiiras

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
rkl
tomusokeria
¼
tl
suolaa
100
g
kasvirasvaa
1
kanamuna
TÄYTE
3
munaa
2
dl
fariinisokeria
1
dl
vaahterasiirappia
2
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
1
tl
piparkakkumaustetta
75
g
kasvirasvaa sulatettuna
250
g
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
2
dl
kaurakermaa
1
rkl
sokeria
1–2
rkl
viskiä tai rommiesanssia
½
tl
kanelia

Vaiheet

  1. Pingota 20–22 sentin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Nypi taikinan ainekset. Riko sekaan muna ja tarvittaessa kylmää vettä.
  3. Muotoile taikina palloksi, taputtele vuokaan ja reunoille ja siirrä pakastimeen puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 7–10 minuuttia.
  4. Vatkaa kevyesti munat. Sekoita niihin sokeri, siirappi sekä mausteet ja sulatettu kasvirasva. Laita esipaistetulle pohjalle puolet pähkinöistä. Kaada päälle varovasti muna-sokeriseos (tässä vaiheessa voit maustaa taikinan viskillä tai rommiesanssilla, mikäli haluat), asettele loput pähkinät pinnalle.
  5. Paista ensin 175 asteessa noin 30 minuuttia, laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia, kunnes täyte on kiinteää. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Voit koristella piiraan karpaloilla tai punaisilla nonparelleilla.
  6. Tarjoa piiras jäähtyneenä vaahdon kera. Vaahdota kaurakerma ja mausta.
  7. Piiras säilyy peitettynä hyvin jääkaapissa muutaman vuorokauden, joten sen voi valmistaa mainiosti etukäteen.

VEGAANIVERSIO: Piirakkapohjassa munan voi korvata puolikkaalla soseutetulla banaanilla, täytteessä taas pehmeällä tofulla (esim. Silken-tofu).

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
piirakka
joulu
makea joululeivonta

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini