Pekaanipiiras on täydellistä makeaa maailmalta. Jos haluat tehdä vegaanisen piirakan, korvaa piirakkapohjassa muna puolikkaalla soseutetulla banaanilla ja täytteessä taas pehmeällä tofulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12 palaa
Helppo
Pekaanipiiras
Ainesosat
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
rkl
tomusokeria
¼
tl
suolaa
100
g
kasvirasvaa
1
kanamuna
TÄYTE
3
munaa
2
dl
fariinisokeria
1
dl
vaahterasiirappia
2
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
1
tl
piparkakkumaustetta
75
g
kasvirasvaa sulatettuna
250
g
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
2
dl
kaurakermaa
1
rkl
sokeria
1–2
rkl
viskiä tai rommiesanssia
½
tl
kanelia
Vaiheet
- Pingota 20–22 sentin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Nypi taikinan ainekset. Riko sekaan muna ja tarvittaessa kylmää vettä.
- Muotoile taikina palloksi, taputtele vuokaan ja reunoille ja siirrä pakastimeen puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 7–10 minuuttia.
- Vatkaa kevyesti munat. Sekoita niihin sokeri, siirappi sekä mausteet ja sulatettu kasvirasva. Laita esipaistetulle pohjalle puolet pähkinöistä. Kaada päälle varovasti muna-sokeriseos (tässä vaiheessa voit maustaa taikinan viskillä tai rommiesanssilla, mikäli haluat), asettele loput pähkinät pinnalle.
- Paista ensin 175 asteessa noin 30 minuuttia, laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia, kunnes täyte on kiinteää. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Voit koristella piiraan karpaloilla tai punaisilla nonparelleilla.
- Tarjoa piiras jäähtyneenä vaahdon kera. Vaahdota kaurakerma ja mausta.
- Piiras säilyy peitettynä hyvin jääkaapissa muutaman vuorokauden, joten sen voi valmistaa mainiosti etukäteen.
VEGAANIVERSIO: Piirakkapohjassa munan voi korvata puolikkaalla soseutetulla banaanilla, täytteessä taas pehmeällä tofulla (esim. Silken-tofu).