Voit valmistaa lounaan valmiiksi jo edellisenä iltana. Kaikkea ei tarvitse pilkkoa itse. Purkitetut linssit, pavut ja kikherneet ovat kiireisen preppaajan kavereita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
20 min
Helppo
Jauhelihaa ja linssejä
Ainesosat
300
g
paistettua naudanpaistijauhelihaa
1
porkkana
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/2
(luomu) sitruunan kuori
Lisäksi
1
prk
punaisia säilykelinssejä (esim. Pirkka)
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2
rkl
sitruunamehua
1/2
punasipuli
ripaus
suolaa
rapeaa salaattia
150
g
punakaalia suikaleina
1
rkl
manteleita rouhittuna
1
keitetty kananmuna
Vaiheet
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Lisää porkkanaraaste, juustokumina ja suola pannulle ja ja paista hetki. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja mausta seos lopuksi raastetulla sitruunan kuorella. Anna jäähtyä.
- Valuta linssit. Suikaloi punasipuli. Sekoita kulhossa linssit, sipulisuikaleet, lehtipersilja, sitruunanmehu ja ripaus suolaa.
- Kokoa lounasrasiaan aiemmin paistamasi jauheliha, porkkanaseosta, linssejä, salaattia ja suikaloitua punakaalia. Laita annoksen pinnalle munanpuolikas. Pakkaa mantelit pienen pussiin ja ripottele ne pinnalle ennen ruokailua.