Kotitekoinen kokojyvä Dijon sinappi.
Tähän reseptiin tarvitaan sauvasekoitin tai blenderi, korkea astia ja noin 3 desilitran vetoien puhdas purkki. Suosittelen käyttämään lasisia tai teräksisiä astioita, koska muovi imee itseensä herkästi makuja.
Dijon sinappi
Ainekset
Työvaiheet
Laita siement astiaan ja kaada joukkoon etikka ja valkoviini. Peitä ja anna seisoa noin 2 vuorokautta. Laita sinappi tehosekottimeen tai käytä sauvasekottajaa kunnes koostumus on sinappinen, mutta joukossa on vielä jonkun verran kokonaisia siemniä. Lisää suola ja sokeri. Siirä säilytysastiaan ja laita jääkaappiin ainakin pariksi päiväksi ennen käyttöä. Jos koostumus tuntuu liian paksulta sinappia voi ohentaa lisäämällä joukkoon hieman vettä. Valkoviinin voi korvata myös oluella ja valkoviinietikan esimerkiksi siiderietikalla.