Kahden raaka-aineen mansikkakeiton kaveriksi paahdetaan rapea ja suolainen fetacrumble.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Kylmä mansikkakeitto ja fetacrumble
Ainesosat
1
l
mansikoita pilkottuna
4
rosmariininoksaa
Fetacrumble
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
100
g
fetaa
75
g
voita
1
rkl
muscovadosokeria
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita neljä keittokulhoa jääkaappiin viilentymään.
- Sekoita fetacrumblen aineet kulhossa murumaiseksi. Levitä crumble leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää samalle pellille 2 rosmariininoksaa. Paahda crumblea ja rosmariininoksia uunissa 5 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana. Anna jäähtyä.
- Nypi paahtuneista rosmariininoksista lehdet mortteliin ja jauha ne.
- Perkaa ja pilko mansikat tehosekoittimeen. Nypi tuoreista rosmariininoksista lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi, kuohkeaksi keitoksi. Jaa keitto kylmiin kulhoihin ja ripottele pinnalle fetacrumblea ja rosmariinijauhetta.