Kevyt, helppo ja herkullinen kasviskeitto saa sakeutta ja ruokaisuutta kvinoasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + kypsennys 15 min
Helppo
Tomaatti-kvinoakeitto
Ainesosat
2
varsisellerin vartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
500
g
tomaattimurskaa
8
dl
kasvislientä
1
dl
kvinoaa
1
prk (150 g)
maissia
½-1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
5
dl
salaattipinaattia
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6 % rasvaa)
Vaiheet
- Pilko selleri ja hienonna sipulit. Kuullota sellereitä ja sipuleita hetki öljyssä kattilassa.
- Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
- Huuhtele kvinoa siivilässä kylmän veden alla ja lisää kiehuvaan keittopohjaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on juuri ja juuri kypsää.
- Valuta maissi liemestään ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa vielä pikaisesti.
- Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja viimeistele pinaatilla ja jogurtilla.