Nämä ritarit eivät aiheuta käryä! Nerokas ritaripiirakka valmistuu uunissa valmiista voisarvitaikinasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
50 minuuttia
Helppo
Rikas ritaripiirakka
Ainesosat
2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
5
kananmunaa
1
dl
kermaa
2
rkl
vaniljasokeria
2
tl
kardemummaa
1
sitruunan keltainen kuoriraaste
PÄÄLLE
1/4
dl
(vaahtera)siirappia
1
rkl
kaneli-sokeria
4
dl
vadelmia
vaniljajäätelöä
Vaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele se.
- Avaa taikinatölkki (pakkauksen ohjeen mukaan) ja rullaa taikina auki. Painele vinottaiset leikkuulinjat yhteen. Leikkaa taikina kolmeen osaan ja edelleen 3 palaan. Taita kaikki 9 palaa kaksinkerroin. Toista sama toisen taikinatölkin kanssa. Asettele palat vuokaan ronskisti limittäin, ei haittaa, vaikka ne menisivät hieman päällekkäin.
- Sekoita keskenään kananmunat, kerma, vaniljasokeri, kardemumma ja sitruunan kuoriraaste ja kaada taikinanpalojen päälle ja väliin. Paista piirakkaa 25–30 minuuttia.
- Lorauta kuuman piirakan päälle siirappia ja ripottele kaneli-sokeria. Tarjoa vadelmien ja vaniljajäätelön kanssa.