
Panosta salaatissa kvinoan käsittelyyn, sillä loppu syntyy kuin itsekseen! Salaatti pursuaa ihania tuoreita marjoja, joten se sopii täydellisesti elokuiseen ruokavalioon.
Kvinoa-marjasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kvinoa kulhoon. Huuhtele se valuttamalla kylmää vettä päälle. Vaihda vesi pari kertaa, kunnes huuhteluvesi on täysin kirkasta. Kumoa kvinoa tiheään siivilään ja anna valua 20 minuuttia. Sekoita siemeniä hieman valutuksen aikana.
- Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja pidä liemi kuumana.
- Paahda kvinoaa kattilassa ilman rasvaa 1–2 minuuttia, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kun kvinoa alkaa tuoksua pähkinäiseltä, lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kattilan kansi raollaan 15 minuuttia.
- Kumoa kypsä kvinoa isoon kulhoon ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Sekoittele välillä haarukalla.
- Tee vaahterasiirappikastike. Purista limeteistä mehu ja sekoita loput kastikkeen aineet joukkoon.
- Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele tomaatit. Poista marjoista kannat. Leikkaa isoimmat marjat ja tomaatit muutamaan osaan. Sekoita sipulit, tomaatit, marjat ja pinaatit kvinoaan. Hienonna basilika ja lisää se ja roseepippuri joukkoon.
- Valuta vaahterasiirappikastike salaattiin ja koristele syötävillä kukilla.