Maleasialaiset laksat ovat keittojen aatelia. Perinteiseen laksaan tarvitaan pitkä lista mausteita, aineksia sekä rutkasti aikaa. Kotona voi helposti oikaista käyttämällä valmiita curry- ja chilitahnoja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Malesialainen laksa
Ainekset
CURRYTAHNA
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
30
g
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
cashewpähkinöitä
2
rkl
panang-currytahnaa (esim. Spice Up)
1
rkl
sambal oelek -tahnaa (esim. Pirkka)
2
tl
kurkumaa
1
tl
kanelia
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
LIEMI
1
tomaatti
2
rkl
ruokaöljyä
1 1/2
l
vettä
2
tlk (à 400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
ps (200g)
munanuudeleita
2
kananmunaa
2
dl
mungpavunituja
1
porkkana
2
varrellista punasipulia
1
chili
1
limetti
1/2
ruukkua
korianteria
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Yhdistä ne tehosekoittimessa. Lisää loput currytahnan ainekset. Soseuta tahnamaiseksi.
- Halkaise tomaatti. Raasta tomaatin sisus raastimen isolla terällä pieneen kulhoon niin, että kuori jää jäljelle. Kuumenna öljy kattilassa, lisää 1 dl valmistamaasi currytahnaa ja paista 1–2 minuuttia. Lisää raastettu tomaatti, vesi, kookosmaito, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen poreillen 40 minuuttia.
- Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit kylmällä vedellä. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia.
- Huuhtele idut, vuole porkkana esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi, viipaloi punasipulit varsineen, paloittele chili. Kuori ja halkaise kananmunat. Leikkaa limetit lohkoiksi.
- Jaa nuudelit annoskulhoihin, lisää porkkanaviipaleita, ituja, sipulia ja tuoretta chiliä. Kaada liemi kiehuvan kuumana päälle. Lisää kuhunkin kulhoon puolikas kananmuna, limettilohkoja ja korianteria.