
Onko klassisempaa juhlaruokaa kuin uunissa paahdettu ankka? Tarjoa se glaseerattuna mehevien punaviiniluumujen kanssa.
Glaseerattu ankka ja punaviiniluumut
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi ankka talouspaperilla päältä ja sisältä. Pistele nahkaan reikiä. Hiero noin ½ tl suolaa ja pippuria pintaan. Laita ankka rintapuoli alaspäin ritilälle, reunallisen uunipellin päälle, ja työnnä koiven lihaisimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Kuori perunat. Ripota niille noin ½ tl suolaa. Laita perunat uunipellille ritilän alle. Käännä ankka ja jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 73 astetta ja perunat ovat kypsiä. Jos sinulla ei ole mittaria, paista ankkaa noin 30 minuuttia/kilo. Kokeile lihan kypsyyttä tikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Kun lihasta tihkuva neste on kirkasta, ankka on valmis.
- Valmista punaviiniluumut. Lohko luumut ja poista kivet. Laita luumut, viini, sokeri ja kaneli kattilaan ja kiehauta. Anna porista noin 8 minuuttia tai kunnes seos muuttuu hieman tahmeaksi, mutta luumut pysyvät koossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota kypsät perunat pois pelliltä. Säädä uuni 225 asteeseen. Kiehauta kaikki glaseerauskastikkeen aineet kattilassa. Valele kypsä ankka kastikkeella ja paahda noin 5 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
- Leikkaa pavuista päät pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) noin 6 minuuttia. Valuta vesi pois.
- Tarjoa ankka perunoiden, papujen ja punaviiniluumujen kanssa.