Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
10:00 | 1.11.2019

Glaseerattu ankka ja punaviiniluumut

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Onko klassisempaa juhlaruokaa kuin uunissa paahdettu ankka? Tarjoa se glaseerattuna mehevien punaviiniluumujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 30 min
Keskivaikea

Glaseerattu ankka ja punaviiniluumut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kokonainen ankku
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
kg
keskikokoisia perunoita (kiinteä lajike)
400
g
vihreitä papuja
GLASEERAUSKASTIKE
1
dl
vaaleaa siirappia
3/4
dl
punaviiniä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
balsamicoa
PUNAVIINILUUMUT
4
luumua
1
dl
punaviiniä
3
rkl
fariinisokeria
1/2
tl
kanelia
1/4
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Pyyhi ankka talouspaperilla päältä ja sisältä. Pistele nahkaan reikiä. Hiero noin ½ tl suolaa ja pippuria pintaan. Laita ankka rintapuoli alaspäin ritilälle, reunallisen uunipellin päälle, ja työnnä koiven lihaisimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Kuori perunat. Ripota niille noin ½ tl suolaa. Laita perunat uunipellille ritilän alle. Käännä ankka ja  jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 73 astetta ja perunat ovat kypsiä. Jos sinulla ei ole mittaria, paista ankkaa noin 30 minuuttia/kilo. Kokeile lihan kypsyyttä tikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Kun lihasta tihkuva neste on kirkasta, ankka on valmis.
  3. Valmista punaviiniluumut. Lohko luumut ja poista kivet. Laita luumut, viini, sokeri ja kaneli kattilaan ja kiehauta. Anna porista noin 8 minuuttia tai kunnes seos muuttuu hieman tahmeaksi, mutta luumut pysyvät koossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Ota kypsät perunat pois pelliltä. Säädä uuni 225 asteeseen. Kiehauta kaikki glaseerauskastikkeen aineet kattilassa. Valele kypsä ankka kastikkeella ja paahda noin 5 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  5. Leikkaa pavuista päät pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) noin 6 minuuttia. Valuta vesi pois.
  6. Tarjoa ankka perunoiden, papujen ja punaviiniluumujen kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kokonainen ankka
punaviiniluumut
joulu
Kemut
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini