Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Salaatit
8:11 | 11.12.2019

Hummusrosolli

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Hae perinteiseen rosolliin uutta makua silkkitieltä! Anna porkkanoiden marinoitua ihanan mausteisiksi, sekoita kastike hummuksesta ja turkkilaisesta jogurtista ja tarjoa koko komeus rapeiden pitaleipätikkujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Hummusrosolli

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
suolakurkkua
3–4
etikkapunajuurta
1
matjessillifilee
½
prk (à 400/280 g)
säilykeherneitä
½
punasipuli
Marinoidut porkkanat
2
porkkanaa
1
rkl
hienonnettua persiljaa
½
sitruunan mehu
1
tl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
jauhettua neilikkaa
¼
tl
jauhettua cayennepippuria
Hummusjogurtti
4
dl
turkkilaista jogurttia
200
g
hummusta
Pitaleipätikut
3
esipaistettua pitaleipää
2
tl
oliiviöljyä
½
tl
yrttisuolaa

Vaiheet

  1. Tee ensin marinoidut porkkanat. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Yhdistä kaikki ainekset ja jätä marinoitumaan.
  2. Sekoita turkkilainen jogurtti ja hummus keskenään.
  3. Kuutioi suolakurkut ja punajuuret. Leikkaa sillifilee ohuiksi suikaleiksi. Valuta herneet. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pitaleivät tikuiksi ja levitä ne leivinpaperille. Sivele ne oliiviöljyllä ja mausta yrttisuolalla. Paahda uunin keskiosassa 3–4 minuuttia tai kunnes leipätikut ovat rapeita.
  5. Pyöräytä hummusjogurtti lusikalla tarjoilulautaselle. Asettele suolakurkut, punajuuret, silli, herneet, punasipuli ja porkkanat sektoreittain dipin päälle. Tarjoa rapeiden pitaleipätikkujen kera.
Tilaa Glorian ruoka & viini
rosolli
joulu
hummus
päivän katiska
30 minuuttia
kevyet & salaatit
jouluruoka

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini