Hae perinteiseen rosolliin uutta makua silkkitieltä! Anna porkkanoiden marinoitua ihanan mausteisiksi, sekoita kastike hummuksesta ja turkkilaisesta jogurtista ja tarjoa koko komeus rapeiden pitaleipätikkujen kanssa.
Hummusrosolli
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin marinoidut porkkanat. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Yhdistä kaikki ainekset ja jätä marinoitumaan.
- Sekoita turkkilainen jogurtti ja hummus keskenään.
- Kuutioi suolakurkut ja punajuuret. Leikkaa sillifilee ohuiksi suikaleiksi. Valuta herneet. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pitaleivät tikuiksi ja levitä ne leivinpaperille. Sivele ne oliiviöljyllä ja mausta yrttisuolalla. Paahda uunin keskiosassa 3–4 minuuttia tai kunnes leipätikut ovat rapeita.
- Pyöräytä hummusjogurtti lusikalla tarjoilulautaselle. Asettele suolakurkut, punajuuret, silli, herneet, punasipuli ja porkkanat sektoreittain dipin päälle. Tarjoa rapeiden pitaleipätikkujen kera.