Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
9:30 | 16.9.2019

Béarnaisekastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea

Béarnaisekastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Vaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.
Tilaa Glorian ruoka & viini
bearnaisekastike
kastike
Viikonloppubistro
30 minuuttia

Suosituimmat

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Paistettu poronfilee

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini