
Tämä kastike on tosi maukas ja helppo tehdä. Sopii hienosti keitetyille perunoille, muusille tai paistetuille perunoille, keitetylle pastalle, lihapullien kanssa tai nakkikastikkeeksi jne.
Hyvä ruskeakastike
Ainekset
Työvaiheet
Ruskista valurautapannulla jauhot sulaneessa rasvassa kauniin värisiksi, ei saa polttaa pohjaan menee pilalle. Sitä paksumpaa kastikkeesta tulee mitä vaaleammiksi jauhot jää, joten maukkaampaa tulee kun jauhot saavat kunnolla ruskistua.
Lisää sitten pannulle vähitellen vesi, ensin käytä n. 3 dl ja lisää sitten tarpeen mukaan, että tulee sen paksuista kuin haluaa, mutta vähän kerrallaan vain vettä, ettei tule liian laihaa. Kaada kastike pieneen kattilaan ja lisää lihaliemikuution puolikas muserrettuna joukkoon, sekä HP kastike ja sinappi, sekoittele, anna kiehahtaa ja keitä n. 10 min. Muista aina välillä sekoittaa kastiketta ettei jää pohjaan kiinni.