
Vegaaninen uunipuuro valmistuu kasvimaidon ominaisuuksista johtuen vielä helpommin, kuin lehmänmaitoon tehty. Ja on aivan yhtä herkullista!
Uunipuuro on lähtökohdiltaan vaivatonta syötävää: ainekset vuokaan ja uuniin pariksi tunniksi.
Kiehuva lehmänmaito vain tuppaa kuohumaan, eikä ole uunin pohjalle kärventyessään niitä helpoimpia puhdistettavia. Siksi yllätykseni oli varsin iloinen, kun huomasin, että kasvimaito sen sijaan pysyy uunivuoassa kiehumatta reunojen yli, ei vaadi erityisesti vahtimista tai sekoittelua, ja mikä parasta: puurosta tulee yhtä täyteläistä ja maukasta, kuin lapsuuden jouluina!
Vegaaninen uuniriisipuuro
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 175-200 asteiseksi.
Voitele uunivuoka ja huuhtele riisit lyhyesti kerran. Kaada kasvimaito uunivuokaan, lisää puuroriisi ja ripaus suolaa.
Kypsennä uunin alatasolla n. 1,5 tuntia. Halutessasi voit kypsymisen puolivälissä lisätä muutaman nokareen margariinia puuron pinnalle. Samalla voit sekoitella puuroa kerran kypsymisen aikana. Jos haluat pintaan väriä, nosta vuoka ylätasolle vielä 10-15 minuutiksi.
Nauti kanelilla ja sokerilla ripoteltuna!