Kiehuvan kuumana kulhoon kaadettu liemi kypsentää kypsentää lihaa ja kasviksia juuri sopivasti. Kulhollinen ramenkeittoa on makua tulvillaan mutta ei jätä raskasta oloa.
Ramenkeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön.
- Mittaa vesi kattilaan. Lisää misotahna, soija ja riisiviinietikka. Viipaloi inkivääri ja lisää liemeen. Hauduta lientä 20 minuuttia.
- Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan kypsiksi.
- Leikkaa paksoin kanta ja irrottele lehdet. Leikkaa isot lehdet pienemmiksi. Jos käytät kiinankaalia, viipaloi kaali sopiviksi annospaloiksi.
- Viipaloi sienet, kevätsipulit ja chili. Huuhtele idut.
- Annostele keittokulhoihin nuudelit, sienet, paksoi ja idut. Lisää raakoja lihasuikaleita noin ruokalusikallinen tai maun mukaan.
- Siivilöi kiehuva liemi. Kaada liemi kiehuvana kulhoihin. Viimeistele annokset kevätsipulilla ja chilillä.
Vinkki! Naudanliha kypsyy kiehuvassa liemessä vain, jos palat ovat aivan ohuita suikaleita. Kasvisramen syntyy helposti, jos kuutioit lihan tilalle savutofua.