Luumukiisseli vai luumurahka? Poimi helppoon joulujälkkäriin ikisuosikkien parhaat puolet ja mausta herkku tilkalla rommia.
Rommiluumurahka
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin paistetut rommiluumut. Puolita luumut ja tarkista, ettei niissä ole kiviä. Sulata voi pannulla ja pyöräytä joukkoon kaneli. Paista luumuja voissa keskilämmöllä pari minuuttia.
- Lisää rommi ja siirappi. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla viisi minuuttia, kunnes rommi imeytyy luumuihin. Jäähdytä peitettynä.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
- Nostele annoskulhoihin kerroksittain rahkaa ja aavistuksen lämpimiä rommiluumuja. Tarjoa heti.
Vinkki! Vaikka alkoholi haihtuukin kypsennettäessä, herkku on aikuiseen makuun.