Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Keitot
Gluteeniton
Vegaaninen
11:23 | 27.11.2019

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Tämä lämmittävä tomaattikeitto kuuluu arjen helpoimpiin ruokiin. Kuin kaupan päälle keitto on myös vegaaninen.

Sopan valmistus aloitetaan kuullottamalla kattilan pohjalla tuoretta inkivääriä ja valkosipulia. Joukkoon lisätään muut ainekset, ja keitto saa hautua rauhassa kannen alla noin puoli tuntia. Vähempikin aika toki riittää, mutta pitkä haudutus sitoo maut lempeäksi kokonaisuudeksi. Riittävän makeuden ja kermaisuuden tomaattisoppa saa joukkoon lorautetusta kookosmaidosta.

Keiton kiehuessa valmistuvat pinnalle tarkoitetut paahdetut kikherneet. Ne paahdetaan mausteiden kanssa uunissa herkullisen rapeiksi.

Rapeat kikherneet toimivat paitsi sattumina, myös tuovat soppaan kaivattua proteiinia, minkä ansiosta se pitää nälkää paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1½
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
(½
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
1½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1½
tl
paprikajauhetta
1½
tl
juustokuminaa
1½
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Vaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegaanisia herkkuja
gluteeniton deli
Vegebaari
tomaattikeitto
inkivääri

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini