Shepherd’s Pie eli paimenen piiras on kuin lihaperunasoselaatikko, mutta sillä erolla, että muusi on kantena jauhelihakastikkeen päällä, ei joukkoon sekoitettuna. Muusi on myös hiukan tiiviimpää. Tämä tuhti ja herkullinen paimenen piiras saa hyvää särmää pinnalle raastetusta piparjuuresta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
45 min
Helppo
Paimenen piiras piparjuurella
Ainesosat
800
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
¾
dl
maitoa
50
g
voita
½
tl
suolaa
Jauhelihakastike
2
pientä
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
iso
porkkana
4
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
300
g
karitsan jauhelihaa
2
dl
tomaattimurskaa
3
rosmariininoksaa
1½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
Päälle
1½
dl
parmesaania raastettuna
raastettua piparjuurta
Vaiheet
- Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ne kuumina ja soseuta survimella tai sähkövatkaimella.
- Kuumenna maito ja sulata voi. Lisää perunoiden joukkoon ja sekoita sileäksi. Mausta suolalla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä keskilämmöllä noin 3 minuuttia, älä kuitenkaan ruskista. Kaada kasvikset kulhoon.
- Paista jauheliha samalla pannulla kypsäksi. Lisää tomaattimurska, kuullotetut kasvikset ja hienonnetut rosmariininoksat. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen grillivastukselle. Kaada jauhelihakastike vuokaan pohjimmaiseksi. Levitä perunamuusi päälle ja ripottele parmesaaniraaste päällimmäiseksi. Gratinoi 10 minuuttia.
- Raasta tuoretta piparjuurta annosten päälle ja tarjoile heti.